Targonca segíti a Máltai Szeretetszolgálat régiós raktárában zajló munkát

Egy használt, de frissen felújított targoncához jutott hozzá jóval a piaci érték alatti áron a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiója, a Vértes-Ker Kft. jóvoltából. A targonca, mely augusztus 31-én érkezett meg, a jövőben a szeretetszolgálat régiós raktárában zajló munkát támogatja majd.

Bondor Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának vezetője a helyszínen úgy nyilatkozott: – Az adományozóval már régi kapcsolatunk van, hiszen korábban a tatabányai játszóterünkön osztottak élelmiszert a rászorulóknak a karácsonyi időszakban. Amikor meséltem a regionális raktár létrehozásával kapcsolatos feladatainkról, azonnal a segítségünkre siettek, s először a raktárépületekben lévő polcrendszer kialakítását végezték el, majd ezt követően a pakoláshoz nélkülözhetetlen targoncát ajánlották fel, nagyon kedvezményes áron.

A régiós központi raktárban három megye adományait gyűjtik folyamatosan, majd innen osztják szét a térség települései, intézményei között. Visegrádi József, a tatabányai székhelyű, 100 dolgozót foglalkoztató Vértes-Ker Kft. tulajdonosa úgy fogalmazott: – A küldetésünk a világban az, hogy szolgáljunk, és ha megtehetjük, hosszú ideje örömmel segítünk ott, ahol tudunk. Most egy olyan gázüzemű gépet hoztunk ide, mely megfelel a raktározás során felmerülő igényeknek.

Tata Város Önkormányzata hosszú ideje minden esztendőben, rendszeresen támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tatai csoportjának működését, a segítségnyújtáshoz pedig az elmúlt időszakban számos alkalommal csatlakoztak a civil és vállalkozói szférából egyaránt. Michl József polgármester ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: – Hálás köszönet a szeretetszolgálat közösségének, amelynek a munkáját hála Istennek egyre többen támogatják, s van olyan vállalkozás, amely a legnehezebb külső körülmények között is figyel arra, hogy a maga eszközeivel segíthessen másokon. A szeretetszolgálat hátterének, infrastruktúrájának fejlesztésével pedig az adományozás megsokszorozódik, hiszen ezáltal még többeknek tudnak majd segíteni a mindennapokban.