Tata adott otthont az idei Megyei Ifjúsági Bálnak

Összefogás, közösségi tánc és játék, valamint kiváló hangulat jellemezte a második Komárom-Esztergom-Megyei Ifjúsági Bált, amelyet november 11-én rendeztek meg Tatán, a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban.

A házigazda ezúttal Tata Város Önkormányzata és Tata Város Diákönkormányzata (TAVIDÖK) volt. Az eseményt látványos fényjátékkal a Lux Mithras csapata nyitotta meg, majd a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ valamint a Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola diákjai szórakoztatták a fiatal vendégeket. A vacsorát követően a TAVIDÖK csapata indította az est táncos fejezetét, miközben az EnterTrain Party Band adta a zenéket.

A Megyei Ifjúsági Bál tavaly indult a megyeszékhelyen tatai és tatabányai fiatalok kezdeményezésére. A partnerségben Tata és Tatabánya mellett Dorog, Tarján és Oroszlány vesz részt. Az idei együttműködésben helyett kapott az őszi szokások valamennyi gondolata: a bálok, a közösségi hagyományok és a fény várása. A néphagyományok táncra hangoló játékosságát a Kenderke nem csupán bemutatta, hanem táncra is invitálta a bál résztvevőit. Kánya Réka és Szentpéteri Balázs koreográfusok csodás hangulatot varázsoltak a közös élményhez a fiatal táncosokkal. Ezt folytatta könnyűzenében a TAVIDÖK csapata, akik előtáncolták az első pop dalt, majd ügyesen mindenkit bevontak a bál beindításába.

A köszöntők sorában Rigó Balázs, ifjúságért felelős alpolgármester Tata nevében hívta fel a figyelmet a hagyományokra. Köszöntőjében kiemelte az együttműködésben résztvevő települések segítségét és a támogatók figyelmét. Bátki Piroska diákpolgármester megköszönte a vendégeknek, hogy Tatára jöttek, valamint megköszönte a TAVIDÖK csapatának a szoros együttműködést és mindazt az önkéntes munkát, amelyet az elmúlt két évben végeztek.  Ezután Dorog Város Önkormányzata Képviseletében Dankó Kristóf alpolgármester és Madarász Tímea vette át a stafétát a 2023. évi diákbál megrendezésére.

Az ifjúsági bál műsorvezetője Fenyvesi Zoltán volt, aki közösségi játékokkal erősítette a báli hangulatot. A Peron Tehetségközpont három kiváló énekese Fónyad Anna, Pocsai Anna és Horváth Emma fantasztikus dalokat adott elő, a produkciót Mike Ariel kísérte gitáron. A házigazdák fotósarkot is építettek, ami nagyon népszerű volt az est folyamán, s nem hiányozhatott a báli tombola sem, 20 ajándék talált gazdára a sorsolások nyomán.

A tatai rendezvény erősítette a települések közötti együttműködést, s a TAVIDÖK csapata is jó tapasztalatokat szerzett a szervezőmunka során. A program sikeres megvalósítását támogatta az együttműködő önkormányzaton kívül a Petőfi Kulturális Ügynökség, Komárom-Esztergom Megye Közgyűlése, valamint tatai és tatabányai vállalkozások. Jövőre Dorogon találkozunk újra!

(Cserteg István)