Tata lett a vármegye bajnoka!

Két programnak is Tata adott otthont május 13-án a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat szervezésében.

Délelőtt az edzőtárborban rendezték a vármegyei önkormányzata által létrehívott „Mozdul a megye” játékos sportvetélkedő döntőjét, a helyszínen a megyei identitás program keretében szervezett megmérettetésen a vármegye bajnoka címért küzdött a hat járási győztes: Ászár, Nagyigmánd, Tata, Kecskéd, Vértesszőlős és Bajna csapata.

A mozgalmas délelőttöt a „Májusi zsongás” elnevezésű program követte délután a Kastély-téren, ahol a sportverseny eredményhirdetésére is sor került. Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Rigó Balázs, Tata alpolgármestere, valamint a zsűri tagjai, Romanek Etelka alelnök, Esztergályos Patrik párbajtőröző és Cserteg István tehetséggondozó szakember gratulált a résztvevőknek, a helyszínen Bencsik János országgyűlési képviselő köszöntötte a közönséget.

A vármegye bajnoka címet Tata csapata nyerte, második lett Bajna, a dobogó harmadik fokára Nagyigmánd versenyzői állhattak, a negyedik Ászár lett, míg az ötödik helyen Kecskéd végzett. A „Mozdul a megye” elnevezésű ügyességi versenysorozat során a vármegye települései mérték össze erejüket az elmúlt időszakban megrendezett járási összecsapások játékos vetélkedőin. Tata korábban a járási versenyt Baj és Naszály csapatai előtt nyerte meg.

A „Májusi Zsongás” színpadán egymás váltották a fellépők, zenekarok, énekesek, táncosok, többek között fellépett a DAL 2023 verseny döntőse, a tatai Quack zenekar is.