Tata továbbra is a legélhetőbb magyar települések között van

Megjelent a legélhetőbb magyar városok legfrissebb listája, a legélhetőbb járások sorában Tata és környéke az előkelő 10. helyen végzett.

Az eredményekről az index.hu internetes híroldal számolt be, idézve a Magyar Bankholding közleményét, amely így fogalmaz: – Milyen lehetőségeket biztosítanak az ország egyes részei az ott élőknek? – erre a kérdésre kereste a választ élhetőségi vizsgálatában a Takarék Index, a Magyar Bankholdinghoz tartozó Takarék Jelzálogbank elemzése az oktatás, az egészségügy, a kultúra, a bűnözés, a munkaerőpiac, a vásárlási lehetőségek és a lakóingatlanok megfizethetősége mentén.

A kutatás megállapította, hogy a főváros és az ország nyugati része kedvezőbb lehetőségeket kínál az oktatás, a kultúra, a vásárlás és a munkaerőpiac tekintetében, Kelet-Magyarországon viszont könnyebb lakáshoz jutni. Magyarország legélhetőbb járásai északnyugaton, illetve délkeleten helyezkednek el, valamint kiemelkedik Budapest és környéke és a megyeszékhelyek többsége. Az összesítésben a főváros 100 pontjához képest Tata és környéke 53,2 ponttal lett a tizedik helyezett. Városunkat és a járást csupán Budapest, Pilisvörösvár és környéke, Veszprém és környéke, Debrecen és környéke, a Bólyi járás, a Mórahalmi járás, Érd, Kisbér és Pécsvárad előzte meg.

További részletek a kutatásról itt találhatóak: https://www.magyarbankholding.hu/hirekeskozlemenyek/2022-09-30