Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült Csákány József

Tata Város Önkormányzat Képviselő – testülete 2023-ban a Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta Csákány Józsefnek, a Tatai Atlétikai Club (TAC) labdarúgó szakosztálya vezetőjének, aki az elismerést augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vette át.

Csákány József, a tatai labdarúgás utánpótlás nevelésében végzett több éves kimagasló szakmai munkájának, közösségszervező tevékenységének elismeréseképpen részesült a kitüntetésben.

Csákány József a Tatai Atlétikai Club labdarúgó szakosztály vezetőjeként jelentős szerepet vállal a Tatán és vonzáskörzetében élő gyermekek sportolási lehetőségeinek megteremtésében és az egészséges életmódra nevelésében. Segítségével jött létre az „Ovi Focisuli”. A futball iránt érzett szeretete és elhivatottsága révén a Tatai Hódy SE égisze alatt a labdarúgás külön szakosztállyá nőtte ki magát. Edzőként és magánemberként is törekszik a sport által képviselt „fair play-szellemiség” betartására. Kiemelkedő munkásságát jelzi, hogy elkötelezett a tatai futball infrastruktúra fejlesztése, a sporttelepfejlesztés mellett. Irányításával 2012 márciusában újraszervezték a TAC-ban az utánpótlás rendszert, és újjáalakult a felnőtt labdarúgó csapat is. A korábbi THAC játékosok összefogásával 2022 őszétől indult útnak az öregfiúk csapata, amelynek József is tagja. A város életében közösségépítő szerepét dicséri, hogy a sportolók taglétszáma folyamatosan növekszik, valamint az utánpótlás korosztályok regionális bajnokságokban szerepelnek.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!