Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatában részesült Czina László

Tata Város Önkormányzat Képviselő – testülete 2023-ban a Tata Városáért kitüntetés ezüst fokozatát adományozta Czina Lászlónak, a Tatai Hódy Sport egyesület alelnökének, edzőnek, a magyar válogatott edzői csapata tagjának, aki az elismerést augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett városi ünnepségen vette át.

Czina László a tatai kajak-kenu sport területén az utánpótlás nevelésben végzett több évtizedes kiemelkedő, áldozatos, eredményes edzői munkásságának elismeréseképpen részesült a kitüntetésben.

Czina László 1986-ban a testnevelő tanári munkájával párhuzamosan kezdett edzőként dolgozni az utánpótlás-képzés területén, elsősorban a serdülő és ifjúsági korosztály sportolóival. Sikeres és alázatos edzői tevékenységét jelzi, hogy szinte minden évben jutott be versenyzője a korosztályos válogatottba, akik közül többen felnőtt világversenyeken is dobogóra állhattak. Munkájának elismerését mutatja, hogy 2020-ban felkérték a női serdülő-válogatott egyik edzőjének, majd 2021-ben a férfi ifjúsági válogatott egyik trénere lett. 2022-től a férfi kajakosok Los Angeles-keretének munkáját irányító edzőként is dolgozik.

Kimagasló, több évtizedes utánpótlás-nevelői munkáját a szakma 2019-ben Aranylapát-díjjal jutalmazta. 2022 szeptemberében, miután tanítványai számos remek eredményt értek el, s világbajnoki címet szereztek, elnyerte a Hónap utánpótlás edzője-díjat. Munkája során hisz a hatékony együttműködésben tanítványaival, a szülőkkel és a kollégáival egyaránt, ennek köszönhetően közösségépítő és fenntartó tevékenységet is végez Tatán, a korábbi edző és sportnevelő Császár Attila nyomdokán.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!