Tatai diákok alkotásaiból nyílt kiállítás a Piarista Rendházban

Április 28-án a Piarista Rendházban tartották az idei „Ezer arcunk – ezer rajzunk” elnevezésű művészeti pályázat eredményhirdetését és a beérkezett alkotásokból rendezett kiállítás megnyitóját.

Tata Város Önkormányzata és Diákönkormányzata februárban hirdette meg képzőművészeti pályázatát 12-20 éves tatai fiatalok számára „Álmodtam egy világot magamnak…” mottóval. A ceruzával, vízfestékkel, temperával, akril vagy olajfestékkel készült pályaműveket április 11-ig várták a szervezők. Végül 33 alkotás érkezett, melyeket a Református Gimnázium, az Új úti iskola és Diákotthon, valamint a Talentum, a Kőkúti, a Vaszary, és a Fazekas Iskola diákjai készítettek.

Rigó Balázs alpolgármester a pályázat eredményhirdetésén elmondta: – Most, hogy a koronavírus járvány után újra van lehetőségünk személyes találkozásokra a fiatalokkal, szeretnénk ismét egyre nagyobb teret szentelni az ilyen alkalmaknak, az „Ezer arcunk – ezer rajzunk” pályázatot pedig hosszú évek óta már hagyományosan meghirdetjük. Rigó Balázs hozzátette: – Idén még nagyobb hangsúlyt kapnak a fiatalok számára szervezett programok, hiszen 2022 az ifjúság európai éve az Európai Bizottság döntése alapján. Ettől függetlenül a város az elmúlt esztendőkben is kiemelt figyelmet fordított a gyerekekre, fiatalokra, ezt bizonyítja többek között a 2019-ben elnyert Tehetségbarát Önkormányzat cím valamint az UNICEF Gyerekbarát Település díja is.

A műveket értékelő zsűri tagja volt Kóthay Péter, Sulyok Teréz és Osgyáni Zsuzsanna. A díjazottak:

-Váradi Lili Dóra, Református Gimnázium  (TAVIDÖK különdíj)

-Szabó Dorka, Talentum Szakgimnázium

-Süle Tímea, Talentum Szakgimnázium

-Lantos Anna, Református Gimnázium

-Jakab Szilvia, Talentum Szakgimnázium

-Dávid Réka, Vaszary János Általános Iskola

-Orbán Luca, Kőkúti Általános Iskola

Az eseményen a résztvevők ajándékot és oklevelet vehettek át, öt kiemelt rajz alkotója pedig meghívást kapott a nyári Tatai Tehetséggondozó Művészeti Táborba.