Tatai gasztro siker – Két Michelin csillagot kapott a Platán Gourmet Étterem

Két Michelin csillagot kapott a tatai Platán Gourmet Étterem, az elismerés azért is különleges, mert ez az esztendő az első, amikor vidéki magyar étterem Michelin-csillagot kapott.

A Magyar Turisztikai Ügynökség már korábban beszámolt arról, hogy 2022-ben először, Magyarország egészéről közöl étteremlistát (National Selection of Hungary) a MICHELIN Guide. Ennek eredményeként az egész ország konyhaművészeti kínálata felkerül a nemzetközi térképre, ami egy újabb mérföldkövet jelent a hazai turizmus és gasztronómia fejlődésében.

A francia étteremkalauz több, mint 100 éves történetében világszerte több mint 40 országban, mintegy 30 000 létesítményt értékelt a kiemelkedő minőség jegyében, így ez számít a legrangosabb gasztronómiai elismerésnek.  A Michelin áprilisban már bejelentette, hogy egész Magyarországra kiterjeszti felmérését, és először tesz közé nemzeti válogatást. A magyarországi MICHELIN Guide 2022-as kiadványában ajánlott éttermek sorát, illetve ezen belül a Michelin Csillag vagy BIB Gourmand elismeréseket november 3-án hozták nyilvánosságra. Két étterem is elnyerte a rangos kitüntetést, a két Michelin-csillagot. Az egyik a Stand, ami eddig egy Michelin-csillagot jegyzett, s most elnyerte a másodikat is, s emellett két csillagot kapott a Pesti István által vezetett tatai Platán Gourmet Étterem is, ami ezzel a kitüntetéssel Magyarország első, nem budapesti kétcsillagos étterme lett!

Szívből gratulálunk a tatai Platán Étterem csapatának, sok sikert, jó egészséget kívánunk a munkájukhoz a folytatásban is!