Tatai osztály a budapesti „Magyarország Legszorgalmasabb Osztályai” díjátadón

Budapesten 14 önkormányzat 14 osztálynak adott a település legszorgalmasabb osztálya díjat. Tata Önkormányzata nevében Rigó Balázs köszönte meg a lehetőséget a díjátadó ünnepségen, és egyben gratulált a tatai Vaszary János Általános Iskola 8. E osztályának, akik jelen voltak az eseményen. Nyereményük a 2022. május 26-29. között Miskolc Egyetemvárosban rendezendő VII. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra érvényes négynapos belépő, amit a 8K Alapítványtól kapnak ajándékba. A fesztiválon való részvétel étkezési és szállásköltségeit Tata Város Önkormányzata biztosítja a nyertes osztály számára. Tata Önkormányzata pedig a program támogatójaként Kamaszbarát önkormányzat címet kapott.

 

Rigó Balázs alpolgármester úgy nyilatkozott: – Az Európai Ifjúság Évében rendkívül fontos, hogy figyelmet kapjanak a kiemelt teljesítményt nyújtó osztályközösségek is. Büszke vagyok a Vaszary János Általános Iskola kiemelt teljesítményt nyújtó 8. E osztályára, a pedagógusok munkájára, valamint a szülők támogatására. Tata Városa örömmel nyújtotta át a miskolci Kamaszfesztiválon való részvétel lehetőségét, amely szép fináléja lehet az általános iskolai éveknek.

 

A díjátadón Avramcsevné Hegedűs Ildikó osztályfőnök, Gyürki Zoltán tanár úr és Rigó Balázs Tata Város ifjúságért felelős alpolgármestere vette át az okleveleket. A tanév elején elindított “Javíts egy jegyet” pályázaton azokat az osztályokat keresték meg, amelyek a tavaly tanév végi osztályátlagukhoz képest a legtöbbet javították az idei tanév félévére. A pályázat kiírója – a 8K Alapítvány – a pályázat kiírásával egyidejűleg megkereste az összes hazai önkormányzatot, azért, hogy felkérje őket: saját településükön minden önkormányzat keresse a legszorgalmasabb osztályt és a nyertes osztály számára maga ajánlja fel a 2022. május 26-29. között rendezendő VII. Országos Osztálykirándulás – Kamaszfesztiválra érvényes belépőket, szállás és étkezési költségeket. A Tata Város legszorgalmasabb osztálya díjat a Vaszary János Általános Iskola 8. E osztálya nyerte.

A felhívás eredményeként a szervezőkkel közösen 14 önkormányzat adta át Budapesten a legszorgalmasabb osztályoknak járó díjakat.

 

A “Magyarország Legszorgalmasabb Osztálya” címet Hajdúnánásról a Bocskai István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium 5. e osztálya nyerte.

A miskolci Kamaszfesztiválra még most is lehet jelentkezni a https://kamaszfesztival.hu/ oldalon.

 

(Szöveg: Cserteg István)