Tatai Szabadtéri Játékok az Angolkertben

Az idei Tatai Szabadtéri Játékok programjáról rendeztek sajtótájékoztatót május 27-én az angolkerti Kiskastélyban.

Ahogyan arról már korábban hírt adtunk, június 28-tól újra életre kel a Tatai Szabadtéri Színpad, ahol az év nyári hónapjaiban felnőtt és gyermekelőadások követik majd egymást, a „Tatai Szabadtéri Játékok” elnevezésű programsorozatban. Szvatek Péter a TATAKULT Kft. igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: – 2024-ben újraéled az angolkerti színpad, ahová számos szép előadást hozunk el a nézőknek. A menetrendet a Tatai Városkapu Nonprofit Zrt.-vel együttműködve dolgoztuk ki, a megvalósításban pedig több tatai cég anyagi támogatása is segített. Szvatek Péter kiemelte, a rendezvénysorozat nyomán az Angolkert az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kap a nyári programok tekintetében, emellett szándékuk tovább erősíteni a kulturális turizmust is.

A szabadtéri játékok kínálatának összeállításakor a szervezők legfőbb szempontja az igényes szórakoztatás volt, így a produkciók között opera, balett, komolyzene, gyermekelőadások, musical, vígjáték és gálaműsor is szerepel. A Városkapu Zrt. a technikai hátteret és szervezői tapasztalatait, támogatását adja az események lebonyolításához.

Michl József a Kiskastélyban hangsúlyozta: – Az Esterházyak által ránk hagyott történelmi hagyományt és infrastrukturális hátteret a játékok megszervezésével méltó módon tudjuk használni, így természetesen az önkormányzat is jó szívvel áll a nyári programsorozat mögé, és támogatja azt. Mint a városban minden fejlesztés, újdonság, kezdeményezés, úgy ez is elsősorban a tataiaknak szól, de természetesen örömmel várjuk a hozzánk érkező vendégeket is.

A Tatai Szabadtéri Játékok eseménysorozata június 28. és augusztus 19. között várja az érdeklődőket. A részletes programról és a jegyvásárlási lehetőségekről részletesen olvashatnak az alábbi elérhetőségeken:

tataiszabadteri.hu

https://www.facebook.com/profile.php?id=61558079517214