Tatai Televízió

A Tatai Televízióban 1990. január 1-én kezdődtek meg az első hivatalos adások, 1993 óta pedig közösségi televízióként működik. 1997-ben közalapítvánnyá alakult, közhasznú szervezet lett, munkáját hat fős Kuratórium és négy fős Felügyelő Bizottság irányítja. 1997-ben Tata Város Önkormányzata és a Tatai Televízió kommunikációs megállapodást kötött, ez a dokumentum rögzíti a műsorkészítés irányelveit, és többek között az önkormányzati megjelenések módját, felületét és idejét. A televízió finanszírozásáról évente külön határozatban dönt a képviselő-testület. A Közalapítvány köteles évente Közhasznúsági Jelentést készíteni, melyben számot ad az önkormányzati támogatás pontos felhasználásáról.

A Tatai Televízió műsorrendjét a Kuratórium határozza meg. 2010 óta a létrehozott hálózatba kapcsolódásból adódóan műsorfelülete nagymértékben megnőtt: vételkörzete 20 településre és annak 200.000 lakójára bővült. A televízió 2014 óta tagja az MTVA tudósítói hálózatának, ezzel nem csupán Tata, hanem a környék településeinek is megjelenést biztosít a Magyar Televízió csatornáin. A képújság szolgáltatása keretében naponta átlagosan 65 oldal információs felület biztosítja a tájékoztatást, amely folyamatosan frissül,  reagálva a helyi igényekre. A televízió munkája helytörténeti szempontból is jelentős, hiszen az archívum digitalizálásával elkezdődött a „Digitális történelem írás”, 1990 óta minden jelentős tatai esemény visszanézhetővé vált.

Egy sikeres pályázatnak, valamint az önkormányzat és a Tatai Televízió Közalapítvány támogatásának köszönhetően 2020 végére megújult a Tatai Televízió szerkesztőségi tere, s elérhetővé vált a korábban külön épületszárnyban működő archívum. A televízió 30 éves archívuma több, mint 9 ezer óra saját készítésű műsort tartalmaz, amely különböző adathordozókon található meg, s mára bárki számára elérhetővé vált.

A Tatai Televízió műsora a városi honlapon (www.tata.hu) keresztül elérhető online, illetve minden sugárzott műsor a YouTube-on is megtekinthető. Számos elismerés is minősíti a szerkesztőség munkáját, többek között Az év jótevője-díj, a Zsigmond Király-díj és a Nívó-díj.