Tatán is bemutatkozott a Mathias Corvinus Collegium tehetségprogramja

Tata Város Önkormányzatának kezdeményezésére látogattak városunkba a Mathias Corvinus Collegium (MCC) munkatársai, akik június 8-án a Piarista Rendházban tartottak tájékoztatókat tehetséggondozó munkájukról, tatai diákoknak.

Az MCC 2015 őszétől foglalkozik iskolán kívüli ingyenes tehetséggondozó programmal az általános iskolák felső tagozatos diákjai számára. A komplex képzési rendszer ötödik osztálytól kínál élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzést. A Fiatal Tehetség Program (FIT) célja, hogy a gyermekekben felébressze, erősítse a tudás iránti vágyat, felkészítse őket a továbbtanulásra, segítve a tudatos pályaválasztást és a későbbi érvényesülésüket.

A tatai programban a délelőtt folyamán 4. évfolyamos diákoknak mutatták be a Fiatal Tehetség Programot, mely egy robotikával kapcsolatos foglalkozással egészült ki. Dr. Horváth-Zokob Anikó, a Győri képzési központ régióvezetője az eseményen elmondta: – Rigó Balázs alpolgármester megkeresésére fogadtuk el ezt a nagyszerű lehetőséget, melynek nyomán Tatán is bemutatkozhattunk. A Piarista Rendházba egy robotika kurzust hoztunk el, amelyet nagy érdeklődéssel fogadtak a gyerekek, s a téma láthatóan nemcsak a fiúkat, hanem a lányokat is érdekelte. Dr. Horváth-Zokob Anikó hozzátette: – Az MCC már nemcsak Magyarországon, hanem Kárpátalján és Erdélyben is működik. A kezdetekben csak egyetemi programmal indult, ezt követően középiskolás majd általános iskolás tehetségprogrammal bővült ki. Utóbbi 5.- től egészen 8. osztályig kíséri a gyerekeket, akiknek kéthetente szombatonként tartanak tehetséggondozó foglalkozásokat, többek között egészségtudatosság, természettudományos és élménybiológia témakörökben, így nyolcadik osztály végére a diákok felismerik a saját erősségeiket, tehetségüket és ezek tudatában tudnak döntést hozni a továbbtanulásukról.

Június 8-án délután a Mathias Corvinus Collegium Középiskolás Programjáról tartottak tájékoztatót, az érdeklődő fiatalok egy előadást is hallhattak a program vezető oktatójától.