Tatán rendezik az OCR Európa-bajnokságot

Június 8. és 11. között a Magyarországi OCR Sportszövetség szervezésében Tata és a Tatai Edzőtábor ad otthont a hatodik OCR Európa-bajnokságnak, melynek ünnepélyes megnyitóját ma délután rendezték az edzőtáborban. Az esemény négy napján a nemzetközi OCR világ egyik legrangosabb és leglátványosabb eseményének lehetnek szemtanúi a kilátogatók.

Az OCR, egy a katonai kiképzésből kifejlődött fiatal sportág, melyben a versenyzőknek a futás során épített és természetes akadályokat is le kell küzdeniük. A verseny idején 1500 atléta méri majd össze a tudását, akik 31 országból érkeztek hozzánk. Olaszország után Magyarország rendelkezik a második legnépesebb csapattal, a harmadik Lengyelország.

Az OCR EB-n három távon indulnak a versenyzők: 12 km-en, melyen 52 épített akadályt kell leküzdeniük, 3 km-en, melyen 23-at és a 100 méteres sprint távon, amelyen két atléta fut egymás mellett. Ezen kívül lesz váltó futam is, három fős csapatoknak, valamint a tatai az első az OCR EB-k történetében, amikor para sportolók is rajthoz állnak.

A futamok az edzőtáborban zajlanak, kivéve a szombati napot, amikor a 12 km-es verseny során a versenyzők a táv egy szakaszán elhagyják az Olimpiai Központot. Az Európa-bajnokság futamai bárki számára ingyenesen látogathatóak. Pénteken és szombaton 9:00 és 18:00 között folyamatosan zajlanak majd az OCR100 sprint futamai, amelyeket az erre az eseményre telepített lelátókról lehet megtekinteni. Ezekkel párhuzamosan 8:30 és 15:00 óra között pénteken zajlanak majd a 3 km-es futamok is, szombaton a 12 kilométeresek. Vasárnap délelőtt pedig a három fős váltó csapatok küzdelmeit lehet megtekinteni 8:30-tól, míg délután 13:00-kor a látványos OCR100 sprint futamok döntője várja az érdeklődőket.