Tatán üléseztek a kistérségi polgármesterek

Idei második ülését tartotta a Városháza dísztermében a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács február 11-én.

Az ülés elején megemlékeztek a közelmúltban elhunyt Czeglédi Zoltánról, Dunaalmás volt polgármesteréről. Michl József a Társulási Tanács elnöke elmondta: – Czeglédi Zoltán polgármester úr is tagja volt a tanácsunknak, és nagyon sokat tett a településéért valamint a közösségünkért, fájó szívvel gondolunk rá, Isten nyugosztalja őt.

Az ülésen hét napirendi pontot tárgyaltak, többek között a Tatai Kistérségi Többcélú Társulás 2021. évi költségvetésének módosítását és a 2022-es költségvetés meghatározását. A témához kapcsolódóan Michl József úgy nyilatkozott: – 840 millió forint körüli az a keret, melyből a kistérségünk gazdálkodik, ebből nagyságrendileg 660 millió forintot biztosít a magyar állam a két nagy intézmény, a Szociális Alapellátó és a Kistérségi Idősotthon ellátására, a többi feladatot saját bevételből és a települési önkormányzatok tagdíjaiból finanszírozzuk.

Az ülésen szavaztak arról is, hogy a Szociális Alapellátó Intézményben és a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonában fizetendő térítési díjak idén nem változnak, valamint meghallgatták a tatai Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, Krasula János r.ezredes tájékoztatóját az aktuális közbiztonsági helyzetről.