Tatára látogatott a Soproni Egyetem rektora

Tatán tett látogatást munkatársaival Prof. Dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora a Piarista Rendházban február 15-én. A helyszínen a tatai felsőoktatás jövőjéről, az egyetem és városunk együttműködésének további terveiről is egyeztettek.

A Piarista Rendház épületében 2017 őszén kezdte meg működését a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ (KFKK), melyben a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara Csecsemő és Kisgyermeknevelő Alapszakot indított. A képzés sikerének és a kiváló együttműködésnek köszönhetően az oktatási paletta kínálata azóta tovább bővült, már gyógypedagógus szakon is tanulnak hallgatók, tavaly decemberben pedig aláírták a Tatai Rend-ház Kft. és a Soproni Egyetem között megújított együttműködési megállapodást tanúsító okleveleket. Az egyetem rektora először tett látogatást városunkban, megtekintette a Piarista Rendház épületét, és benne az oktatási helyszíneket. A találkozón Prof., Dr. habil Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja, Dr. Simon István Ágoston oktatási dékánhelyettes, Kissné Dr. Zsámboki Réka tudományos és külügyi dékánhelyettes, Michl József polgármester és Acsainé Dávid Ágnes, a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezető igazgatója vett részt.

Dr. Fábián Attila Tata és az egyetem együttműködéséről úgy nyilatkozott: – Az elmúlt öt év sikere elsősorban a nyitottságnak és a kreativitásnak köszönhető. Olyan kollégák dolgoznak a Benedek Elek Pedagógiai Karon, akik mindig is nyitottak voltak arra, hogy ilyen kooperációkat létrehozzanak, mindezt pedig alátámasztja szakmai felkészültségük és az egyetem hírneve. Másrészről fontos volt Michl József polgármester nyitottsága és Tata városának fogadókészsége is, melynek nyomán megteremtették a helyi képzési központ környezetét, így elmondhatjuk, hogy ha jó szellemek találkoznak, akkor csodát alkotnak. Dr. Fábián Attila hozzátette: – Az, hogy Tatán megjelentünk, elhivatottságot jelent, hogy minél szélesebb körben tudjuk tanítani azokat, akik erre a csodálatos pályára adják a fejüket és úgy gondolják, hogy a gyermekeinket, unokáinkat fogják nevelni a jövőben.

Acsainé Dávid Ágnes a Tatai Rend-ház Kft. ügyvezető igazgatója az eseményen hangsúlyozta: – Az együttműködés legnagyobb értéke az, hogy az érdeklődők helyben tanulhatnak. A tatai oktatás a helyi tudásbővítést, a helyi értékek megbecsülését szolgálja, hiszen ahhoz, hogy a gyermekeket sikerüljön a számukra legjobb úton elindítani az életükben, értéket kell adnunk nekik, és ezt csak értékes emberek képesek megtenni.

A tatai KFKK-ban tovább bővül az oktatás, hiszen megkezdődik a Soproni  Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karával való együttműködés is, ennek köszönhetően pedig már két kar képzési kínálata ad majd lehetőségeket helyben, az egyetemi végzettség megszerzésére.