Tavaszi Hangversenyen léptek fel a tatai zeneiskola növendékei

Tata Város Önkormányzata és a Menner Bernát Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében Tavaszi Hangversenyt rendeztek április 21-én a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban.

A Tavaszi Hangversenyen a társas zenélés jegyében lépett fel a tatai zeneiskola nyolc együttese. Ahogyan az eseményen is elhangzott, a közös fellépés inspiráló a növendékek számára, hiszen kis zenészközösségekbe szerveződve oldottabb a hangulat, csökken a lámpaláz, a gyerekek bátrabbak, nyitottabbak lesznek.

A koncerten Michl József mondott köszöntőt. Tata polgármestere kiemelte, hogy városunkban több helyszínen is zajlik aktív zenei képzés, a Menner Bernát Zeneiskolában elsősorban klasszikus zenét, a Kenderke és a Pötörke közösségeiben népzenét, a Peron Music Tehetségközpontban pedig könnyűzenét tanulhatnak a fiatalok. A városvezető a zeneoktatással kapcsolatban úgy fogalmazott: -A közös muzsikálás során számos dolgot megtanulnak a gyermekeink, például azt, hogyan kell egymásra figyelni, hogyan kell alkalmazkodni, és hogyan lehet egy cél érdekében együttműködni, ezáltal pedig az életükhöz, fejlődésükhöz nélkülözhetetlen, fontos tapasztalatokat szerezhetnek.

A Tavaszi Hangversenyt nagy érdeklődés kísérte, az intézmény együtteseinek, zenekarainak sorában fellépett a Menner Bernát Zeneiskola

-Ütőegyüttese,

-Gitárzenekara,

-Harmonika Zenekara,

-Az iskola leánykara (karnagy: Robozné Schőnfeld Zsuzsanna)

– a Kisvonós Zenekar (Flóriánné Tréznik Ágnes vezényletével)

– a Kisfúvós Zenekar (Labancz János vezényletével)

– a Vonószenekar (Medveczky-Horváth Györgyi vezényletével)

– a Menner Bernát Fúvószenekar (Belső Máté vezényletével)

– és végül az Egyesített Zenekar (Belső Máté vezényletével.)

A koncerten a változatos repertoárban népdalok, klasszikus művek, latin ritmusok, könnyűzenei slágerek és filmzenék egyaránt szerepeltek.