Tehetséges, rászoruló fiatalokat támogató alapot hoz létre a Peron Alapítvány, fennállásának 30. évfordulója alkalmából

30 éve működik a Peron Music Alapítvány, a jubileum alkalmából március 20-án tartottak sajtótájékoztatót a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központban Tatán.

A Peron Alapítvány 1993 márciusa óta dolgozik azért, hogy a zeneipar minden területén támogatást nyújtson a tehetséges fiataloknak és segítse a feltörekvő, kezdő zenekarok, előadók előrejutását. A közösség küldetésének érzi, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a könnyűzenei alapú alapfokú zenei képzést.

Pap Tibor, a Peron Alapítvány elnöke a sajtótájékoztatón az elmúlt 30 évvel kapcsolatban úgy nyilatkozott: – Kell egy kis őrültség és komoly elhivatottság is ehhez, ami nem pusztán munka, hanem a mindennapi életünk szerves része. A 30 év alatt mindig megtaláltuk azokat az embereket, akik össze tudtak kapaszkodni, mert szerelmesek abba az ügybe, amit a Peron képvisel.

Az alapítvány nevéhez számtalan program, kezdeményezés kapcsolódik, többek között kiadványok, táborok, innovatív rendezvények, fesztiválok, önkéntes és közösségépítő programok, s természetesen a tehetséggondozás számtalan aspektusa. Több, mint 5 ezer diákot táboroztattak az elmúlt három évtizedben, legalább hatezer gyermekhez jutottak el két év alatt rendhagyó énekórákkal, több száz zenekar pályáját támogatták, és ezres nagyságrendű azoknak a száma is, akik közvetlenül kapcsolódtak az alapítványhoz annak története során. 2019 szeptemberében megnyitotta kapuit városunkban a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ, a Piarista Rendház épületében. A központ az egész régióban egyedülálló lehetőséget biztosít a könnyűzenei képzésre a műfaj iránt érdeklődők számára, a Peron Alapítvány szakmai munkájának köszönhetően. Arra a kérdésre, hogy mit adott Tatának az alapítvány, Pap Tibor elmondta: – Azt remélem, hogy egy új szellemiséget, egy új helyet, ahová jó betérni. Itt a fiatalok valami többletet kapnak, aminek köszönhetően jó lelkületű, egészséges, kreatív, vidám gyerekek lesznek.

A 30 éves jubileum alkalmából a Peron Alapítvány ünnepi évet hirdetett, amely  egy nagy koncerttel kezdődik el. A jubileumi programok sorában emellett idén még megrendezik az 5. Zenemánia Tábort és a 2. Dalszerző tábort, a legkisebbeknek a Peron Kids tábort valamint a 28. Tehetségkutató Fesztivált. Ugyancsak a 30 év apropójához kapcsolódva a Peron Tehetségközpont szakembereivel közösen zenei tehetségalapot hoznak létre azzal a céllal, hogy segítsék a szociálisan rászoruló, tehetséges és motivált, a könnyűzene iránt érdeklődő fiatalokat. Az alapot bárki segítheti adományával. További részleteket a peronmusic.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.