Tisztújító közgyűlést tartott a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület

Az edzőtábor konferenciatermében tartotta éves közgyűlését a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület március 4-én.

A közösség tevékenységének a sporthorgászat mellett fontos célja a Cseke-tó  élővilágának védelme, a rendszeres haltelepítés valamint a tó környékének megóvása, rendben tartása. A horgászsportot évről évre számos ifjúsági és felnőtt horgászverseny megrendezésével népszerűsítik, ezek közül kiemelkedik a 2018-ban alapított Valasek Ferenc Emlékverseny, melyre a nyári szezonban kerül sor.

Az egyesület idei közgyűlése nem csupán a mögöttünk álló esztendő munkáját tekintette át, öt év elteltével ugyanis március 4-én tisztújító ülésre került sor, melyen cikluszáró összefoglalót tartott a tagoknak Berena Béla elnök, aki  elmondta: – A mögöttünk álló ciklusban természetesen az egyesületet is érintette a koronavírus járvány, de szerencsére a MOHOSZ a horgászsportot szabadtéren végezhető egyéni sportággá nyilvánította, így a korlátozó rendszabályok betartása mellett ugyan, de lehetett horgászni a járvány időszakában is. Mindenképpen jó eredménynek számít, hogy a szervezet taglétszáma az elmúlt öt év alatt gyakorlatilag megháromszorozódott, jelentősen nőttek a pénzügyi bevételeink, emellett pedig 100-150 mázsás haltelepítések valósultak meg, s a visszafogásokat tekintve éves szinten másfél-két tonna hal mindig maradt, tehát sokkal több hal került a vízbe, mint amit kivettek belőle. Berena Béla kiemelte: – Munkánk során az egyesület tagságának igényei szerint próbáljuk biztosítani a horgászsport gyakorlásának lehetőségét, s meggyőződésem, hogy ebben sikeresek voltunk az elmúlt öt esztendőben.

A jelenleg 343 szavazásra jogosult tagot számláló Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület közgyűlését Michl József polgármester nyitotta meg. A városvezető gratulált a közösség sikeres működéséhez, kiemelve, hogy a látványos változások egy régóta várt előrelépést jelentenek. Az eseményen Mürkl Levente, az önkormányzat Környezetvédelmi és Városüzemeltetési Irodájának vezetője a Cseke-tavi vízgazdálkodásról tartott tájékoztatót, emellett a tagok többek között meghallgathatták az elnöki és pénzügyi beszámolót, illetve a horgászrend és a tagdíj módosítására vonatkozó javaslatokat. A tisztújító közgyűlés végül újabb öt évre Berena Bélát választotta meg az egyesület elnökének.