TopART Fesztivál július 2-án az Építők Parkjában

A Pro Dotis Egyesület koordinálásában július 2-án szombaton 10 és 22 óra között rendezik a TopART Fesztivált Tatán, az Építők parkjában. Az ingyenes rendezvényről június 28-án tartottak sajtótájékoztatót a szervezők: Rigó Balázs alpolgármester, Lőrincz Anita, a Pro Dotis Egyesület elnöke, Jenei Gabi szakmai koordinátor, Szigetvári Krisztina tervező grafikusművész valamint Pap Tibor, a Peron Music Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központ vezetője.

A sajttájékoztatón elhangzott, hogy az ingyenesen látogatható program alapvetően három művészeti ágat fog össze, a zenét, a színházat és a képzőművészetet. A helyszínen, az Építők parkjában felállított kis színpadon a Peron Tehetségközpont jóvoltából három különböző formáció fog fellépni. A színházi vonal elsősorban egy utcaszínházi hangulatot jelenít majd meg napközben, vásári képmutatással, gólyalábasokkal, óriásbábokkal, bábszínházi előadással. Emellett kövek, sziklák kapnak helyet az esemény területén, melyeket meg lehet festeni, valamint Lévai Ádám és művésztársai is erősíteni fogják a képzőművészeti vonalat.

A sajtótájékoztatón Rigó Balázs alpolgármester elmondta, a tavalyi TOPART21 szabadtéri kiállítás adta az inspirációt, melynek nyomán szerettek volna egy olyan kisebb léptékű rendezvényt megszervezni, melyen elsősorban a helyi alkotók, mesterek és tanítványok kapnak bemutatkozási lehetőséget. A program megvalósítását a Miniszterelnökség támogatta egy pályázaton keresztül két millió forinttal.

A TopART Fesztivál július 2-án délelőtt 10 órakor kezdődik, amikor az Építők Parkja gólyalábas utcaszínházzá alakul, majd 11 órától Écsi Gyöngyi hívja bábelőadásra a gyermekeket. 14 órától Paprika Jancsi csúzlizdája, ezt követően pedig a BAB Társulat óriásbábos utcaszínháza várja a kicsiket és nagyokat. 16 órától bábelőadás lesz Paprika Jancsival, 17 órától gólyalábas utcaszínház következik A Nap és a Hold elrablása címmel. 17 óra 30-tól a Kajárpéci Vízirevű Sobri Jóskát idézi meg, 18 óra 30-tól  Fenevadak Tatán címmel újabb óriásbábos utcaszínházi előadás várja a családokat. 19 óra 30 perctől az utcazenészek veszik át a terepet, az este folyamán Fónyad Anna, Jakab Enikő, a Supertrouper duo, és a Peron Tehetségkutató győztese, a Quack zenekar lép fel akusztikus előadással. A napot 21 óra 30 perckor az Aserdus Tűzzsonglőr Produkció látványos előadása zárja majd.