Újabb dr. Mészáros Gábor emlékérmeket adtak át

Öten vették át a Dr. Mészáros Gábor emlékérmet a Városháza dísztermében Michl József polgármestertől és Rigó Balázs alpolgármestertől február 16-án, a Humán és Ügyrendi Bizottság ülésén.

A tavaly alapított elismerést a koronavírus-járvány idején, a Tatán és térségében élők egészsége érdekében végzett áldozatkész szolgálatért és példamutató helytállásért adományozza Tata Város Önkormányzata személyeknek, munkaközösségeknek, civil szervezeteknek. Az első emlékérmeket tavaly a Semmelweis-nap alkalmából vehette át több, mint 60, az egészségügyben, a köz szolgálatában és a civil szférában dolgozó személy, ezt követően pedig olyan munkaközösségek részesültek benne, melyek ugyancsak áldozatos munkával szolgálják Tatát és a tataiakat a járvány ideje alatt.

Február 16-án a Városházán Rigó Balázs úgy nyilatkozott: – Az elmúlt évben arra törekedtünk, hogy mindenkit kitüntessünk ezzel az elismeréssel, aki részt vett a koronavírus elleni védekezésben. Időközben néhányan azonban még nem tudták átvenni az emlékérmeket, így számukra a Humán és Ügyrendi Bizottság ülése nyújtott erre alkalmat. Tata alpolgármestere kiemelte: – Ezúton is nagyon szépen köszönjük a munkájukat, természetesen tudjuk, hogy még mindig a frontvonalban dolgoznak, ezért a jövőben is jó egészséget, sok erőt kívánunk nekik.

A Dr. Mészáros Gábor emlékérmet ezúttal Dr. Kaizer Ákos és Dr. Peti Ildikó felnőtt háziorvosok, Dr. Válóczi János gyermekorvos, Dr. Nyikus Ilona orvos, radiológus és Bondor Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának vezetője vette át. Gratulálunk az elismeréshez és köszönjük a közösségünkért végzett áldozatos, fáradhatatlan munkájukat!