Újabb kiállítással ünnepelte születésnapját Szentessy László

85. születésnapját ünnepli ebben a hónapban Szentessy László grafikusművész. A születésnap apropóján nyílt kiállítás augusztus 18-án az Angyalok és Tündérek Galériában, amely korábban már a 70., 75. és 80. születésnap alkalmából is helyet adott az ünneplésnek.

„Az Aranykor. Bor és mitológia. Táblaképek” címet viselő kiállításon a művész egészen új festményei szerepelnek, de mellettük látható egy válogatás is az életműből, egészen a hatvanas évektől kezdőden.

Szentessy László festő, grafikus, művészeti tanulmányait szabadiskolában kezdte Kardos Brúnó tanítványaként. A 70-es évektől képezte magát tovább az egri Tanárképző Főiskolán, a budapesti Képzőművészeti Főiskolán és a pécsi egyetemen. A tatai művész 1968-ban rendezte első önálló kiállítását Esztergomban, amit azóta számtalan tárlat követett már. 2008-ban Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Tata Városáért kitüntetés arany fokozatát adományozta Szentessy Lászlónak, kiemelkedő grafikusművészi tevékenységéért, a tehetséggondozásban kifejtett kimagasló pedagógiai munkásságáért. Augusztus 18-án a Tatai Televíziónak nyilatkozva elmondta, az első 100-ig számolta kiállításait, majd abbahagyta, de számításai szerint biztosan túl van már a 130 tárlaton. Saját bevallása szerint nagy öröm számára, hogy még mindig kíváncsiak rá, és műveire.

A 85. születésnaphoz kapcsolódó kiállítást nagy érdeklődés kísérte, a művészt Michl József polgármester is köszöntötte, s a jókívánságok tucatjait az érdeklődő barátok, ismerősök, művészetkedvelők hosszú sorokban állva fejezték ki. Mi is boldog születésnapot kívánunk Szentessy Lászlónak, még hosszú, egészségben eltöltött, aktív alkotóéveket kívánunk neki!