Újabb lakossági fórumot rendeztek a Gesztenye fasori csapadékvíz elvezető csatorna építésével kapcsolatban

Lakossági fórumot szervezett Tata Város Önkormányzata február 7-én a Jázmin Iskolában, ahol a Vasút utcában és a Gesztenye fasorban épülő csapadékvíz elvezető csatorna kivitelezési munkáival kapcsolatos aktuális információkról kaptak tájékoztatást a fejlesztés által érintett városrész lakói.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 998 220 000 forint európai uniós támogatás segítségével és kormányzati többlettámogatással összességében több, mint 1 milliárd forintból, közel 1400 méteres szakaszon valósul meg az Újhegyi úti vízfolyás zártszelvényének átépítése. A fejlesztés célja, hogy a csapadékvíz kiöntésektől veszélyeztetett utcákban egy megfelelő vízelvezetési rendszer épüljön ki, amely biztonságosan képes elvezetni a befogadóba az egyszerre lehulló nagy mennyiségű esőt.

A kivitelezés hamarosan egy nagyon fontos szakaszához érkezik, ugyanis márciusban a munkálatok elérik a Bacsó Béla utat, emiatt pedig jelentős forgalmirend változás lesz az érintett területen.

Rigó Balázs alpolgármester az eseményen elmondta: – A lezárás ideje alatt a Bacsó Béla út egyik sávja mindig járható marad, tehát teljes útlezárással nem kell számolni, így a vasútállomás megközelítése továbbra is folyamatosan biztosított lesz. Azoknak pedig, akik a másik irányból, a városba fognak közlekedni, a Honvéd utca felől fognak kialakítani gyakorlatilag egy úvonalat azért, hogy a vasútállomáshoz el tudjanak majd jutni autóval vagy busszal.

A munkálatok már áttevődtek a vasútállomás épülete előtti területre, és a kivitelezés folytatódni fog a Vasút utca egy részén is. A fórum középpontjában elsődlegesen a közlekedéssel kapcsolatos információk álltak, emellett pedig az érdeklődők egy rövid áttekintést is kaptak a beruházás első három szakaszáról, valamint feltehették kérdéseiket.

A fejlesztés tavalyi elindulása óta folyamatos tájékoztatást kapnak az érintett tataiak a projekt aktuális híreiről, lakossági fórumon keresztül, videókkal, sajtótájékoztatókkal és írásos formában a város honlapján, közösségi oldalán illetve a Városkapu újságban. A beruházás a tervek szerint nyáron fejeződik majd be, a közlekedést érintő aktuális információkról addig is széleskörű tájékoztatást nyújt a kivitelező és az önkormányzat.