Újabb városszépítő munkára vállalkoztak a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal önkéntesei

Idén is csatlakozott a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal a „TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” országos kezdeményezéshez, melynek keretében április 25-én a hivatal munkatársai a Tata-Dunaalmás kerékpárút egyik szakaszát tisztították meg az eldobált szeméttől.

A TeSzedd! akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amelyet 2024-ben már 12. alkalommal szerveztek meg április 22. és 28. között az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy a résztvevő önkéntesek közösen tegyék tisztábbá a környezetünket. A program során bármi gyűjthető, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan összeszedhető, zsákban elhelyezhető és elszállítható, így főként a háztartási jellegű hulladékok összegyűjtésére kerülhet sor.

A Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai már több alkalommal bekapcsolódtak az akcióba az elmúlt esztendők során, tavaly az Agostyáni úti vasúti átjárótól indulva egészen Agostyánig szedték össze a szemetet a kerékpárút és a közút mentén, akkor 28 zsákot töltöttek meg hulladékkal, míg idén 14 zsáknyi szemetet szedtek össze.

A  hivatal munkatársi közössége évről-évre rendszeresen végez önkéntes városszépítő munkát, a szemétszedés mellett például fa és növényültetéseket. 2022-ben és 2023-ban többek között az Öreg-tó partján, a Kossuth téren, a Piactér mellett, az Építők parkjában és az Angolkertben ültettek növényeket, emellett tereprendezési munkákban is részt vettek a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. segítségével.