Újra Helyi Érték-díjat nyert a Tatai Televízió

Siófokon tartotta múlt hét végén tavaszi találkozóját a Helyi Televíziók Országos Egyesülete, melynek a Tatai Televízió is tagja. A két napos rendezvényen került sor a Helyi Érték díjak átadására. A díj, a 97 televíziót tömörítő egyesület legmagasabb szakmai elismerése, melyet hagyományosan az egyesület tavaszi találkozóján osztanak ki azzal a céllal, hogy a helyi televíziók is megmérethessék magukat, egész éves teljesítményüket.

A Tatai Televízió a Fellner Jakab tatai munkásságát bemutató dokumentumfilmjével pályázott, s végül a II. helyen végzett az egész estés filmek, dokumentumfilmek kategóriában. A filmet városunkban tavaly szeptemberben mutatták be az Est Moziban. A félórás dokumentumfilm bepillantást nyújt az egykori építőmester helyi munkásságába és városunk legmeghatározóbb épületeinek történetébe. A képkockák során a Kuny Domokos Múzeum két munkatársa, Kövesdi Mónika művészettörténész valamint Stegmayer Máté, történeti muzeológus vezeti végig a nézőket. A félórás dokumentumfilm operatőri, szerkesztői és rendező munkája Mohácsy Viktor és Szalai Nikolett nevéhez fűződik, közreműködője volt Balogh Ernő, Elekes Zsolt, Kiss Krisztofer, Crespo Rodrigo és Weil Róbert.

A tatai televízió nem először részesült e rangos elismerésben, hiszen 2022-ben ugyancsak Helyi Érték-díjat nyert el egész estés filmek, dokumentumfilmek kategória II. helyezettjeként a Vadlúdfilm. A természetfilm egy igazi helyi értékre fókuszál, hiszen lenyűgöző képsorokkal mutatja be, hogyan vált egy helyi kezdeményezés országos hírűvé. A Vadlúd film Drekszler Anna szerkesztő, Nagypál Ákos, Kovács István, Mohácsy Viktor, Baranyai Tibor, Bondor Krisztián és Róna Gábor nevéhez fűződik.

A Tatai Televízió korábban már elnyerte Az év jótevője – díjat, a Zsigmond Király Díjat és a Nívó Díjat is. Szívből gratulálunk városunk televíziójának szakmai sikereihez!