Újra megrendezhette hagyományos versenyeit a tatai zeneiskola

Április 8-án újra a Menner Bernát Zeneiskola adott otthont a Menner Bernát és  Vincze Imre Megyei Szólóhangszeres Zenei Versenyeknek, az iskola Liszt Ferenc Hangversenytermében.

A megnyitón Somossy Csaba intézményvezető elmondta, ez már a 33. verseny, amely akár a jubileumi, 35. is lehetne, azonban az elmúlt két esztendőben a koronavírus járvány miatt nem tudták megrendezni az eseményt. Bár a járvány időszakában online zenei versenyeken kipróbálhatták magukat a fiatalok, azok nem pótolhatták a személyes megjelenést, a hagyományos versenyhangulatot.

A verseny Ocskay László, a zeneiskola volt igazgatójának kezdeményezésére indult el először iskolai keretek között, majd megyei szintű rendezvénnyé bővült, amelyen Komárom-Esztergom megye művészeti iskoláinak legjobbjai szerepelnek. A Menner Bernátról elnevezett versenyen az általános iskolás növendékek, míg a Vincze Imre nevét viselő versengésen a középiskolások mérik össze tudásukat. Az idei programot Michl József polgármester nyitotta meg. A városvezető külön köszönetet mondott a szülőknek azért az odaadásért, mellyel gyermekeiket elindították a zenetanulás útján, valamint a zenepedagógusoknak, akik nap, mint nap segítik a fiatalokat a tehetségük kibontakoztatásában.

A Menner Bernát és Vincze Imre Megyei Szólóhangszeres Zenei Versenyeken közel 30 tehetséges növendék mutatkozott be, a legjobbak a nap végén külön elismerésben részesültek, és egy gálaműsor keretében újra színpadra álltak.