Újra városszépítő munkát végzett az önkormányzati hivatal munkatársi közössége

Idén már harmadik alkalommal vállalkozott a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársi közössége arra, hogy megszépítse városunk valamelyik közterületét. Májusban az Öreg-tó partján, júniusban pedig a Kossuth téren szerveztek növényültetéseket és tereprendezést. A folytatásban, október 15-én a piactér mellett, valamint az Építők Parkjában ültettek fákat.

Dr. Horváth József jegyző elmondta: – Két hét alatt 90 fát ültetünk ki ezen az őszön a városban, a kollégák pedig élvezik a munkát, az együtt töltött időt, amikor közösen teszünk a fenntarthatóságért. A programhoz olyan helyszíneket kerestünk, ahová fasorokat lehet ültetni, most platánfákat helyeztünk ki, amelyekből a jövőben igazi szép platánsor lesz majd.

Boglári Zoltán önkormányzati képviselő, a Pénzügyi, Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottság elnöke, a Vérteserdő Zrt. kommunikációs vezetője tájékoztatott arról, hogy a faültetés része egy komplett programnak, amely MOL VárosFa elnevezéssel először a megyei jogú városok számára lett meghirdetve, majd ezt követőn a 10 ezer főnél több lakosú települések számára is elérhetővé vált a faállomány bővítéséért, partnerségben az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel. A „Neked Zöldül” fenntarthatósági program részeként Tata 70 fát kapott, ehhez további 20-at vásárolt még az önkormányzat. A kiültetések szakmai koordinátora a Vérteserdő Zrt.

A Tatai Közös Önkormányzati Hivatal még ebben az évben folytatja közterület-szépítő programját, hamarosan újabb helyszínre ültetnek ki fákat, várhatóan a jövő hét folyamán. A szombati faültetés első állomásán a városi diákönkormányzat tagjai is segítették a munkát.