Üzleti találkozó a Városházán

A helyi gazdaságfejlesztési partnerség programjának keretében hívta találkozóra tatai vállalkozások képviselőit Michl József polgármester április 12-én. A reggeli kávé mellett a résztvevők a foglalkoztatást segítő programokról is tájékoztatást kaptak.

Tata Város Önkormányzata 2019 és 2021 között egy projekt keretében 11 alkalommal szervezte meg az „Üzleti reggeli” elnevezésű programsorozatot, melynek eseményein a KKV szektort (kis- és középvállalkozások) érintő változásokkal kapcsolatos szakmai előadásokkal segítették a helyi cégeket. Ennek az eseménysorozatnak a folytatásaként, áprilisban megújult formában várták a tatai vállalkozások képviselőit a Városháza Fischer termében, ahol  Michl József polgármester úgy nyilatkozott: – Szeretnénk ismét havonta biztosítani a helyi vállalkozásoknak egy olyan találkozási lehetőséget, amely kicsit kötetlenebb, mégis hasznos információkkal segíti őket a mindennapokban. Az önkormányzat közel 900 vállalkozással áll rendszeres kapcsolatban, a számukra fontos és éppen aktuális témák mentén szeretnénk a jövőben megszervezni ezeket az összejöveteleket, terveink szerint minden hónap második szerdáján. A városvezető kiemelte: – Az önkormányzat a rendszeres kapcsolattartás mellett számos más módon igyekszik hozzájárulni a helyi gazdaság élénkítéséhez. Ennek a törekvésnek a jegyében épült meg a Vállalkozói Inkubátorház, amely a kezdő vagy fejlődő helyi mikro-, kis- és középvállalkozások számára nyújt segítséget, a jelenleg átépítés alatt álló, egykori Tiszti Klub épületében pedig egy coworking (közösségi munkavégzés, közösségi munkahely, közösségi iroda) teret alakítanak ki, mely szintén a kezdő vállalkozásokat támogatja majd.

Az áprilisi üzleti találkozón az aktuális állami támogatási rendszerekről, illetve foglalkoztatást elősegítő programokról kaptak tájékoztatást az érdeklődők.