Változás a családi fogyasztói közösségek gázártámogatásával kapcsolatban

Tisztelt Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az egyes egyetemes szolgáltatási árszabások meghatározásáról szóló 259/2022. (VII. 21.) Korm. rendelet 2023. január 10-én hatályba lépett változása értelmében a családi fogyasztói közösségek által igénybe vehető gázártámogatással kapcsolatos feltételek megváltoztak, bővült a támogatásra jogosultak köre.

  • A korábbiakkal ellentétben a lakóépületen belül elkülönülő lakrészek önálló bejárata már nem követelmény, amennyiben a lakrészek továbbra is teljesítik az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII.20.) Korm. rendelet 105. §-a szerinti lakás rendeltetési egységre vonatkozó követelményeket, tehát rendelkeznek saját konyhával, fürdőszobával és legalább egy megfelelő méretű lakószobával.
  • Továbbá fontos változás, hogy a társasházként nyilvántartott ingatlanok esetében a társasházi albetéten belüli egy mérési ponthoz tartozó több, de legfeljebb négy lakás után is igényelhető kedvezmény. A támogatás akkor is igényelhető, ha az ingatlanon négynél több, de lakóépületenként legfeljebb négy lakás található.

A változások miatt a benyújtandó kérelem adattartalma is részben változott.

Az új kérelem a mellékletben elérhető, vagy a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal portáján (Tata, Kossuth tér 1.) átvehető.

További tájékoztatás a 34/588-619, 34/588-628 telefonszámokon, vagy ügyfélfogadási időben (hétfő: 8-12, 13-16, szerda: 13-16, péntek: 8-12) a hivatal 2. emelet 202-es irodájában kérhető.

Tatai Közös Önkormányzati Hivatal

                                                          dr. Horváth József

                                                                 jegyző

Kérelem 2023 Kérelem pótlap 2023