Várja a kezdő tatai vállalkozókat a város új inkubátorháza

Május 31-én került sor a tatai Vállalkozói Inkubátorház projektzáró eseményére. Tata Város Önkormányzata ezzel sikeresen megvalósította az „Inkubátorház építése Tatán” elnevezésű, TOP-1.1.2-16-KO1-2017-00002 azonosítószámú projektet, amely 399,46 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból jött létre.

A Széles csapás úton található épület közös szolgáltatásokat és általános üzleti-szakmai segítséget biztosít helyi, kezdő vállalkozások számára.

A nettó 1.035,5 négyzetméter alapterületű inkubátorház két fő részre – műhely, valamint iroda- és kiszolgáló egységek – tagolódik. Az épületben több, mint  256 négyzetméteren irodatér található, bútorozva, egységekre osztva. Emellett a helyszínen található egy 4 férőhelyes, szintén bútorozott, open-office jellegű co-working irodatér és egy 40,6 négyzetméteres üzleti használatra alkalmas berendezett tárgyalótér, valamint egy 615,4 négyzetméteres, műhelyfunkcióra, illetve rendezvényekre, termékbemutatókra, kiállításokra alkalmas közösségi tér. A projektzárón Michl József polgármester elmondta: – Szeretnénk, ha kis tatai vállalkozások töltenék meg ezt az épületet. Aki otthon a garázsban vagy a lakásában dolgozik most kezdőként, annak szeretnénk egy előrelépési lehetőséget adni, hiszen az inkubátorházban berendezkedhet egy olyan irodába vagy műhelybe, amit csak ő használ, és amit szerény díjazás ellenében bérelhet. Amivel csak tudunk, szeretnénk segíteni, ezért az infrastruktúra mellett jogi, gazdálkodási és egyéb témákban is tudunk támogatást nyújtani.

A projekt kapcsán Tata Város Önkormányzata a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával is együttműködési megállapodást kötött, a beruházásnak köszönhetően az önkormányzat 3 új munkahelyet teremt.

A Vállalkozói Inkubátorház várja az érdeklődőket, akik az inkubatorhaz@tata.hu e-mail címen jelentkezhetnek.