A bölcsődei kapacitás növelése férőhely bővítéssel Tatán

Pályázati azonosító: TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00016

Kedvezményezett: Tata Város Önkormányzata

Támogatás összege: 364 217 361 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: A bölcsődei kapacitás növelése férőhely bővítéssel Tatán

Projekt helyszíne: Tata, hrsz: 15324

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.12.31.

 

Rövid összefoglaló:

Tata Város Önkormányzata 364,2 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el a bölcsődei kapacitás bővítésére a településen.

A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a város lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való nagyobb arányú hozzáférésének megteremtésére irányult egy új, 36 férőhelyes bölcsőde létrehozásával.

A beruházás műszaki tartalma:

Tata Város területén zöldmezős beruházás keretében Tata, 15324 hrsz –ú ingatlanon új, melegítőkonyhával felszerelt, 487 m2 alapterületen bölcsődei épület épült, amely 36 férőhellyel rendelkezik, kizárólag bölcsődei szolgáltatás ellátását végzi 3 csoportszobában egyenként 12 fővel.

Az épület hagyományos építésű falazott, magastetős kialakítású. Műanyag, hőszigetelt nyílászárók kerültek beépítésre. A helyiségek burkolatai jól tisztítható lapburkolatok (gres, kerámia), a vizes helyiségekben ajtómagasságig csempeburkolattal, csoportszobákban pvc-vel, az irodákban laminált padlóval. Az építési előírásoknak megfelelően az új épület megfelel a jelenleg hatályos energiafelhasználási körülményeknek, a gépészeti és elektromos kialakítás mai, korszerű energiatakarékos eszközökkel, berendezésekkel került megtervezésre a bölcsődei gyermekek életkorához, testméretéhez, szükségleteihez igazodóan.

Az ingatlan elé akadálymentes parkolót is magában foglaló 9 férőhelyes merőleges parkoló épült és a bejárati járda mellé kerékpártárolót is kialakítottunk.

A fejlesztéssel teljes körű akadálymentesítést is megvalósult. Ennek köszönhetően a mozgásban korlátozott szülők számára is lehetővé vált, hogy gyermekeikkel bejussanak az intézménybe.

A kivitelezés mellett bútorok és játékok beszerzésére is sor került a bölcsőde számára.

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a pályázat teljes költségvetése 406 307 361 Ft.

A fejlesztést követően a településen 13 új munkahely létesült (1 fő tagintézményvezető, 6 fő kisgyermeknevelő, 3 fő bölcsődei dajka, 1 fő gazdasági ügyintéző, 2 fő konyhai kisegítő).

A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű bölcsőde épült meg, ahol biztosított az 1 évesnél idősebb, de még nem óvodáskorú gyermekek napközbeni ellátása.

 

Cikk a honlapról:

Új bölcsőde kezdte meg működését Tatán

Letölthető dokumentumok