Tata Építők Parkjában városi zöld infrastruktúra fejlesztés

Tata Város Önkormányzata a 148/2016. (IV.28.) Tata Kt. határozata alapján a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be „Tata Építők Parkjában városi zöld infrastruktúra fejlesztés” címmel.

A TOP-2.1.2-15-KO1-2016-00002 jelű pályázatot 2016.12.19. napon kelt támogatási döntés alapján támogatásra érdemesnek ítélték.

A projekt időtartama:

Kezdőnapja: 2017.01.09.

Fizikai befejezésének tervezett napja: 2020.12.29.

A projekt finanszírozása:

Elszámolható költségek: 524.637.428,- Ft

Támogatás: 524.637.428,- Ft

Projekt összköltsége: 648.773.743,- Ft

A projekt célja:

Tata szabadidős és természetvédelmi szempontból egyaránt jelentős területének, az Öreg-tó környékének, az Építők Parkjának megújítása, zöldítése. A zöldfelület fejlesztése során szabadtéri és sportolási tevékenységeknek, kulturális eseményeknek helyt adó, hosszú távon fenntartható helyszín létrehozása, valamint a közlekedési létesítmények korszerűsítése az elsődleges célkitűzés.

A projekt tartalma

A projekt magába foglalja az Építők Parkjának rekonstrukcióját, szemléletformáló soft tevékenységet, valamint a közlekedési létesítmények és a terület egyes épületeinek felújítását. A fejlesztések egy részét a város önkormányzata saját forrásból valósítja meg.

Építők Parkja

A terület átalakításával létrejön egy városi aktív rekreációs zöldfelület, amely teret ad az egészséges életmód és testmozgás lehetőségének fejlesztésére, minőségi javítására. Kialakításra kerül egy 600 m2 alapterületű játszótér, egy 900 m2 alapterületű készségfejlesztő kalandpark, valamint egy fitnesz park, komplex sportpálya melynek területe 2500 m2. Az így kialakult együttes több generáció számára is aktív szórakozási és sportolási lehetőséget biztosít.

Szemléletformáló tevékenység

A projektben tervezett, önkormányzati vezérlésű tevékenység során olyan rendezvények és versenyek megszervezése a cél, amelyek a helyi lakosok számára játékos módon nyújt lehetőséget a klímaváltozással és energiatakarékossággal kapcsolatos ismereteik bővítésére.

Épületállomány felújítása, kiegészítő fejlesztések

A terület létesítményei közül felújításra kerül a park nyilvános illemhelye, parkolóhely és térfigyelő rendszer épül, valamint lehetőség nyílik az aktív és kevésbé aktív időtöltést elősegítő utcai bútorok megújulására.

Kiegészítő infrastrukturális fejlesztésként sor kerül akadálymentesítésre, csapadékvízgyűjtő kiépítésére, közműkiváltásra, illetve a közvilágítás korszerűsítésére is.

Borostyánház

Gazdaságélénkítő fejlesztésként létrejön a helyi sajátosságoknak megfelelő termékek árusítását végző és szolgáltató helyiség.

 

Kivitelezési munkák:

Fotódokumentáció 1

Fotódokumentáció 2

Fotódokumentáció 3

Fotódokumentáció 4

Megjelenés a médiákban:

Megtartotta idei első ülését Tata Képviselő-testülete

Közmeghallgatást tartottak a Városházán

Képviselő – testületi ülés volt a Városházán

Lakossági fórumot tartottak a tervezett Építők parki fejlesztésekről

Lakossági fórum lesz Kertvárosban