Fényes Fürdő Fejlesztési Koncepció 2020-2021

A Fényes Forrásvidék jövőbeli fejlesztésére vonatkozóan két lehetséges fejlesztési irányt határoz meg a koncepció.

A fejlesztés egyik iránya a meglévő szolgáltatások minőségének erőteljes átalakítása, modernizálása a hely természetes közegéből eredő szellemiség, megjelenés, arculat teljes, minden egyébre kiterjedő figyelembevételével.

A másik irány annak a lehetőségnek a megragadása, ami az itt új, de kiváló adottságokkal bíró szolgáltatási kínálat megteremtését, kialakítását célozza meg.

A legfontosabb fejlesztésként jelöli meg egy a teljes terület ökofilozófiájába illeszkedő egyedi, fenntartható ökostrand létrehozását a szükséges kapacitású biomedencékkel.

A szállásfejlesztés terén egész évben elérhető modern, fűthető modern szálláshelyek kialakítását és a kemping kiszolgáló infrastruktúrájának korszerűsítését tartja szükségesnek, a szauna megújítása keretében pedig a szomszédos forrástóval kombinált modern, nagy kapacitású szaunaépület létrehozását, vagy a jelenlegi épület átalakítását, továbbá egy közösségi és vendéglátó tér létrehozását irányozza elő.

További fontos eleme, hogy a Fényes Forrásvidék a helyiek és környékbeliek számára is bármikor a felüdülés, pihenés, közösségi program, játék és szórakozás színtere lehessen. Akár a hétvége egy napján, vagy hétköznap délután is érdemes legyen idejönni, családdal, barátokkal, párban, de egyedül is.

A fentiek megvalósulása esetén egy olyan egyedi látványvilággal és programkínálattal rendelkező szabadidőpark, illetve üdülőközpont jön létre, ami ugyanúgy képes vonzerő lenni a helyi lakosoknak, családoknak, közösségeknek, mint a távolról érkező csupán pihenni, vagy a természet közelében aktívan kikapcsolódni vágyó turistáknak, akár külföldieknek, családosoknak, fiataloknak és az idősebb korosztálynak egyaránt.

 

Letölthető dokumentumok