Végéhez közeledik az „Európa Ifjúsági Fővárosa – Tata 2027” pályázat előkészítésének első szakasza

Hamarosan újabb szakaszába lép az „Európa Ifjúsági Fővárosa -Tata 2027” című pályázat előkészítése. Az Európa Ifjúsági Fővárosa címet évente ítélik oda valamelyik európai városnak, amely aztán egy éven keresztül programok, projektek sokaságán keresztül mutathatja be mindazt, amit az ifjúságért tesz.

Rigó Balázs alpolgármester tavaly novemberben jelentette be, hogy az önkormányzat csatlakozik a kezdeményezéshez és megkezdte egy pályázati anyag előkészítő munkálatait. A mögöttünk álló hetekben számos egyeztetés zajlott a lehetséges együttműködő partnerekkel, civil szervezetekkel, rendezvényszervezőkkel, sportegyesületekkel, január 24-én pedig a tatai szálláshelyek üzemeltetőivel. A program főszereplői természetesen a fiatalok, így nekik kiemelt szerepük van már az előkészítő munka során is. Ezzel kapcsolatban Rigó Balázs a Városházán elmondta: – Mivel a fiataloktól minél több véleményt, ötletet szeretnénk kapni, ezért ezekben a napokban Cserteg István ifjúsági referens sorra járja a tatai középiskolákat, amelyekben tervezőműhelyeket tart. Az adatok, dokumentumok összegyűjtése, rendszerezése és a tájékoztatási szakasz után lezárul a pályázat előkészítésének első üteme. Ezt követően lesz módunk összeállítani azt a körülbelül 15 oldalas pályázati koncepciót, melyet február 13-ig kell benyújtanunk.

Január 24-én az Ifjúsági Tervező Csoport is ülésezett a Városházán, ahol áttekintették az eddig elvégzett feladatokat és pontosították a következő hetek lépéseit.