Víz, Zene, Virág Fesztivál – június utolsó hétvégéjén

Május 2-án, a Tatai Várban rendezték az idei Víz-Zene-Virág Fesztivál sajtótájékoztatóját. A három évtizedes múltra visszatekintő esemény június 28. és június 30. között várja az érdeklődőket, kedvezményekkel, régi és új programelemekkel valamint közkedvelt fellépőkkel, a Blue Hill Média Kft. szervezésében.

A 2024-es Víz, Zene, Virág Fesztiválon három színpadon zajlanak majd a programok az Öreg-tó partján, június utolsó hétvégéjén. Az esemény sajtótájékoztatóján Michl József polgármester elmondta: – Egy jó hírt oszthatunk meg, hiszen Tata legnagyobb fesztiválja ezen a nyáron újra kinyitja kapuit. Megújul és frissül a program, de megőrzi régi hagyományait is, hogy minden korosztálynak élményeket adjon, méltóképpen a tatai nyári programsorozat színvonalához. Michl József kiemelte: – Hálásak vagyunk a Víz, Zene, Virág Egyesület hosszú éveken át végzett munkájáért, s mivel az önkormányzat elkötelezett abban, hogy ez a nagy múltú esemény fennmaradjon, ezért természetes módon segítséget nyújtottunk a megszervezéséhez. A városvezető tájékoztatott arról, hogy az önkormányzat döntése alapján támogatják a tataiak részvételét a fesztiválon. Ennek megfelelően a Tata Kártyával megvásárolt jegyek kedvezményesek lesznek, és családi kedvezményekkel is lehet majd belépőket vásárolni, a különbözetet a város felajánlja a szervezőknek, ezzel segítve a rendezést.

A sajtótájékoztatón részt vett Essősy András, az eseményt korábban szervező Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület elnöke is, aki úgy fogalmazott: – A gazdasági helyzet, a pénzügyi és humánerőforrás hiány miatt idén nem tudtuk volna megrendezni az eseményt olyan színvonalon, melyet magunktól elvárnánk, ezért kerestünk egy partnert, amely a mi tapasztalataink felhasználásával méltóképpen tovább tudja vinni ezt a rendezvényt. A Blue Hill egy ilyen szervezet, jelentős tapasztalattal bír, képes alkalmazkodni a jelen kihívásaihoz és igényeihez, s megvan benne az az erő és szellemi háttér, ami ahhoz szükséges, hogy egy nagyon jó fesztivált csináljanak.

A háromnapos rendezvényen idén nyáron többek között nagykoncertet ad Ákos, színpadra áll Pápai Joci, a Wellhello, T. Danny, Desh, a Nox és a Bagossy Brothers, lesznek víziprogramok, az előző esztendőkhöz képest nagyobb szerepet kapnak a virágok, megrendezik a hagyományos tűzijátékot valamint a tóátúszást, helyi tehetségek mutatkoznak be, a családokat ingyenesen használható játszóterek várják, és találkozhatunk számos civil szervezettel is.

Jakab Jácint fesztiváligazgató, a Blue Hill Events ügyvezetője a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: – Fontos ez a nap, hiszen elmondhatjuk, hogy megújult erővel együttműködő partnerek találtak egymásra, s bár az időnk rövid, a legfontosabb számunkra az, hogy megőrizzük és tovább vigyük a fesztivál színvonalát. A lelkesedésen túl persze megfelelő szakmai bázis is kell a feladathoz, a Blue Hill mögött pedig 20 éves múlt áll, s egy olyan csapat és kapcsolati háló, ami biztosíték a sikeres folytatáshoz. 2024-ban olyan előadók érkeznek Tatára, akik vagy nagyon régen, vagy még egyáltalán nem voltak a Víz, Zene, Virág Fesztiválon de megtartjuk a hagyományos programokat is, melyek a vízhez és a virágokhoz kötődnek. Jakab Jácint hozzátette, az is fontos szempont számukra, hogy – az önkormányzat kérését figyelembe véve – normalizálják a fesztivál területén megvásárolható ételek és italok árait. Ennek megfelelően árspakát vezetnek be, s folyamatosan ellenőrizni fogják annak betartását. Idén először családi kedvezmények is lesznek a rendezvényen, amelyre egyébként átlagosan 20%-al olcsóbban lehet majd belépőket venni az előző évekhez képest, és családi bérletet is válthatnak a látogatók.

A Víz, Zene Virág Fesztivállal kapcsolatosan további információkat az esemény honlapján és közösségi oldalán találnak az érdeklődők a következő hetekben:

https://www.vizzenevirag.com/

https://www.facebook.com/VZVFesztival