Víz, Zene, Virág Fesztivál Tatán – Június 24-26-ig

A Tatai Vár teraszán június 14-én rendezték az idei, 27. Víz, Zene, Virág Fesztivál sajtótájékoztatóját. Az Öreg-tó köré szervezett eseményre június 24. és 26. között kerül sor.

A Víz, Zene, Virág Fesztivál 2022-ben is június utolsó hétvégéjén várja látogatóit, a szervezők közel 140 programot kínálnak a közönségnek, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy minden generáció találjon magának kikapcsolódási lehetőséget. A sajtótájékoztatón Essősy András, a Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület elnöke elmondta: – Ez már a 29. fesztivál lehetne, azonban a koronavírus járvány miatt az elmúlt két esztendőben nem tudtuk megrendezni az eseményt. Ez idő alatt a világban nagyon sok minden megváltozott, a fesztivál fő célja azonban változatlanul Tata népszerűsítése maradt.

Az esemény három napját újra zenei sokszínűség jellemzi majd, a programok  több színpadon zajlanak, a kínálatban pedig szerepel többek között Kasza Tibor, Horváth Tamás, Rácz Gergő, Pápai Joci, a Bikini, Török Ádám, Majsai Gábor, a a Benkó Dixieland Band, a Cimbali Band, a Jubileumi Kórus, a Tatabányai Bányász Táncegyüttes, a Pötörke, Bárány Attila, Metzker Viki, Sterbinszky és Minea valamint Dj Dominique. A zenés programok mellett a Kuny Domokos Múzeum Fellner Emlékévhez kapcsolódó tablósorozatát és Giczi Dóra, Simon-Gonda Brigitta illetve Sulyok Teréz festőművész alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

Az esemény tájékoztatóján Rigó Balázs alpolgármester kiemelte: – A Víz, Zene, Virág Fesztivál városunk kulturális életének kiemelkedő eleme, amely találkozási pontja a kultúra teremtőinek és a közönségnek, ezért jelentős közösségszervező erő is egyben. Tata alpolgármestere a helyszínen köszönetet mondott a fesztivál alapítóinak, a szervezőknek, valamint minden együttműködő intézménynek az előkészítő és a fesztiválon végzett munkáért.

Az idei rendezvénnyel egy időben zajlik a Múzeumok Éjszakája eseménysorozat is, melyhez a tatai múzeum mindhárom kiállítóhelyének – Vármúzeum, Német Nemzetiségi Múzeum és volt Zsinagóga – nyitva tartása alkalmazkodni fog. A helyszínek a fesztivál karszalagjával ingyen látogathatóak majd, emellett a karszalag felmutatása jelentős kedvezményre jogosítja az Esterházy-kastélyba belépőjegyet vásárlókat is.

További információ és részletes program: vizzenevirag.hu

Fesztiváliroda: 2890 Tata, Váralja u. 2.

Tel: 06/30-409 -1375

E-mail: level@vizzenevirag.hu