Elindult az önkormányzat új honlapja és a CityApp Tata városapplikáció

Megújult Tata Város Önkormányzatának honlapja, az új weboldal indulásához kapcsolódóan pedig már elérhető a CityApp Tata applikáció is, az újdonságokról november 29-én tartottak tájékoztatót a sajtó munkatársainak, valamint a városi intézmények és civil szervezetek képviselőinek az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban.

A változatlanul a tata.hu webcímen elérhető új városi honlapon a jövőben is kiemelt szerepet játszanak városunk friss hírei, a Tatai Közös Önkormányzati hivatal információi, emellett található az oldalon számos új funkció is. A weboldalt Rigó Balázs alpolgármester mutatta be, aki a helyszínen elmondta: – Nagyon időszerű volt már ez a fejlesztés, hiszen szinte napra pontosan 15 évvel ezelőtt jelent meg az első bejegyzés azon a weboldalon, amely mától megújulva várja a látogatókat. A változással az volt az egyik első számú célunk, hogy a tataiak számára nyújtsunk egy korszerű, folyamatosan aktualizálódó és megfelelően áttekinthető, jól strukturált rendszert. Természetesen emellett mindazoknak a jogszabályi előírásoknak is meg kellett felelnünk, amelyek például az adatközlésekre, illetve  az akadálymentesítésre vonatkoznak, hiszen ma már nagyon komoly előírások vannak arra nézve, hogy az akadálymentesítés szempontjából milyen feltételeknek kell megfelelniük az új honlapoknak. Rigó Balázs hozzátette: – A felhasználók sok újdonsággal fognak találkozni az oldalon, például különböző keresőfunkciókkal, vagy a városban történő tájékozódást segítő Infotérképpel. Emellett a tata.hu lehetőséget nyújt a Tatai Televízió és az önkormányzat Youtube csatornájának közvetlen elérésére is.

Az új városi honlap felső sávjában 5 fő menüpont található, melyeken keresztül 32 almenü-pontba juthat el a felhasználó. A folyamatosan frissülő hírek alatt pedig 8 gyorsgombbal találkozhatunk, amelyeknek használatával különböző funkciók érhetőek el: az E-ügyintézés, a városi applikáció, a közérdekű adatok, ügy, képviselő és orvoskereső, eseménynaptár illetve Infotérkép.

A tata.hu oldal közvetlen elérést biztosít a Tatai Televízió adásaihoz illetve az önkormányzat ugyancsak most elindult Youtube csatornájához (Tata Város Hivatalos Youtube Csatornája címen), melyen az elmúlt esztendőkben készült és a legfrissebb, városunk mindennapjait bemutató kisfilmek tekinthetőek meg.

A november 29-i sajtótájékoztatón bemutatták az új CityApp Tata applikációt is. Az ingyenes mobil alkalmazás segítségével egy helyen megtalálható számos hasznos információ, tatai hírek, programok, intézmények, vendéglátóhelyek, emellett elérhetővé válnak az applikáció használatával az országos szintű közlekedési mobiljegy, autópálya matrica és belépőjegy vásárlási lehetőségek is Android vagy iOS készüléken egyaránt. Az alkalmazás letöltésével a felhasználók elsőként értesülhetnek a friss információkról, hírekről, akár közvetlen push üzenet formájában is. A beépített térkép bárhová elnavigál a városban, az alkalmazás jóvoltából pedig elektronikusan vásárolhatunk jegyet a közösségi közlekedés járataira. Országos lefedettséggel, valamennyi szolgáltató, valamennyi jegye és bérlete elérhető. Az E-matrica funkció segítségével havi, 10 napos, éves vagy megyei autópálya jogosultságot vásárolhatunk a legtöbb jármű kategóriában bankkártyás fizetéssel, míg a Tata Kártya funkcióval a plasztik városkártya helyett elég mobiltelefonon a CityApp Tata applikáción belül megmutatni a digitális kártyát a kedvezmények érvényesítéséhez.

Az applikáció része az úgynevezett városi bejelentő funkció, mellyel lehetőségünk van a városban bármilyen hiba, fennakadás, rendellenesség mobiltelefonon keresztüli bejelentésére és a bejelentések nyomon követésére. A bejelentés pontos helye GPS koordináta alapján vagy cím beírásával is történhet. A bejelentések közvetlenül a város megoldó csoportjához érkeznek, ahol megkezdődik a feldolgozás. Bővebb információ itt található.