Még május 31-ig regisztrálhatunk az ingyenes LED izzókért

Május 31-ég regisztrálhatnak a tataiak a LED csere programra a ledcsere.hu weblap főoldalán a „Jelentkezés”-re kattintva, miután Tata Város Önkormányzata is csatlakozott a CYEB Energiamegoldások Kft. ingyenes lakossági programjához. A programmal kapcsolatosan újabb sajtótájékoztatót rendeztek a Városházán május 17-én. A helyszínen Meixner István, a CYEB Kiemelt Ügyfélkapcsolatok Igazgatója válaszolt a kérdésekre.

A LED világítás jelentős előnyökkel bír a hagyományos világításhoz képest, hiszen jelentős energiamegtakarítást, és a kevesebb keletkező hulladéknak köszönhetően alacsonyabb környezeti terhelés jelent. Míg egy klasszikus izzó élettartama körülbelül 1000 óra, addig egy LED – minőségétől függően – ennek sokszorosát, 5 000-15 000 órányi folyamatos használatot is bír. Michl József polgármester a Városházán elmondta: – Hálásak vagyunk a CYEB Kft.-nek és a magyar kormánynak azért, hogy a LED csere lehetősége a tatai családok számára is elérhetővé vált, hiszen a körülbelül 10 perces regisztráció nyomán évi 60 ezer forintot spórolhatnak.

Magyarországon több, mint 300 településen fejeződött be eddig a program és 500 település vár arra, hogy bekapcsolódhasson. A CYEB LED csere programjának keretében a háztartás lakossági villanyszámlája alapján igényelhetőek az ingyenes izzók. A jelentkezéshez tehát szükség van a regisztrálandó háztartás villanyszámlájára, és az regisztrálhat, akinek a nevére a villanyszámla érkezik. Meixner István tájékoztatott arról, hogy már több, mint 1 millió 200 ezer LED izzót adtak át ingyen a lakosságnak, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy a világítás költségei 90%-al csökkennek azoknál, akik lecserélték a hagyományos izzóikat. Meixner István hozzátette:- A villanyszámla összegének átlagosan 30%-a a világítás költsége, a ledcsere.hu oldal programja tehát a regisztráló által feltöltött villanyszámla díjának 30%-val számol, és ahhoz mérten állapítja meg az ingyenes átadásra kerülő izzók számát. Az átadás pontos idejéről és helyszínéről minden regisztrálót e-mailben értesítünk az adatok feldolgozását követően.

A LED cserével kapcsolatosan a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai is szívesen nyújtanak tájékoztatást a 06/34 – 588-629-es telefonszámon. Amennyiben valaki nem rendelkezik a regisztrációhoz szükséges technikai feltételekkel, és segítségre van szüksége, úgy hívja a fenti telefonszámot, és az önkormányzat egyeztetést követően segítséget nyújt a regisztrációban.

A témában megjelent korábbi hírünket itt olvashatják:

https://tata.hu/ingyenes-led-csere-program-indult-tatan-majus-vegeig-lehet-jelentkezni/