Güntner Aréna Városi Sportcsarnok

Cím:

2890 Tata, Kőkút köz 2.

Vezető:

Ungcsertészi Pál

Telefonszám:

06306898000

Városunk első sportcsarnokát 2016. december 17-én adták át. A létesítmény 1 milliárd 150 milliós forintos beruházásból épült, amiből 376 millió forintot az önkormányzat bocsátott rendelkezésre. A fejlesztés költségéhez 15 millió forinttal a Tatai Atlétikai Club is hozzájárult, a fennmaradó összeget pedig a társasági adókedvezmény-támogatások révén biztosította.

A Tatai Atlétikai Club és a Güntner-Tata Kft. között 2017 júniusában született megállapodás alapján a cég lett a sportcsarnok névadó szponzora. Szintén 2017 nyarán az önkormányzat és az egyesület hosszú távú megállapodást kötött, ami alapján a csarnok az önkormányzat tulajdonába került, a város pedig vállalta, hogy az egyesület részére évente működési támogatást nyújt.

A 2500 négyzetméteres épület központi eleme a 9 méteres belmagasságú, 1500 négyzetméteres küzdőtér, amely elsődlegesen kézilabdára használható, de helyet röplabdának és iskolai testnevelés óráknak is.A küzdőtér három részre osztható, így alkalmas olyan rendezvények megtartására is, ahol több szekciót alakítanak ki.

A csarnok jól hangosítható, így zenés rendezvények szervezésére is lehetőséget nyújt, amihez az 5×12 méteres színpad is hozzájárul. A szurkolóknak, illetve nézőknek épült speciális mobil lelátón közel 500-an foglalhatnak helyet.

A létesítményben hat öltöző, orvosi és játékvezetői szoba, két iroda, egy kondícionáló terem, szertárak, raktárak, mosdók, ruhatár, büfé és egy tárolóhelyiség is található.

A Güntner Aréna Városi Sportcsarnok a sportprogramokon túl egyéb népszerű eseményeknek is méltó otthont ad, ilyen a Farsang Kupa Országos Gasztronómiai Bajnokság, a városi Sport-díjátadó ünnepség, a Vízkereszt-napi koncert, a Szabó Szonja Boccia Emlékverseny, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr és Tűzoltó Nap, vagy éppen a Magyar Honvédség 25. Klapka György Lövészdandár alapkiképzést végrehajtott katonáinak eskütétele.

 

Letölthető dokumentumok