Új Kajakház Ökoturisztikai Központ

Cím:

2890 Tata, Tópart sétány 2.

Telefonszám:

+3630/562-60-60

E-mail:

ujkajakhaz@gmail.com

Web:

A 413,8 millió forintos európai uniós és önkormányzati beruházásból megvalósult Új Kajakház Ökoturisztikai Központ 2015 februárjában kezdte meg működését az Öreg-tó partján. Megnyitása óta a kerékpáros, vízi- és gyalogos túrázók, az aktív pihenést kedvelők, a természetért rajongó üdülni vágyók fellegvára lett, páratlan panorámája pedig otthonává vált a céges-, iskolai- és magánrendezvények számtalan fajtájának.

A központ az Által-ér völgyi kerékpárút kiinduló és fogadó állomása és csillagtúra útvonalak kezdő és végpontja, a tatai természeti és épített környezeti, történelmi és művészeti értékeit bemutató erdei iskolai centrum, kiszolgálója a tatai fesztiváloknak, rendezvényeknek és tömegturisztikai igényeknek.

A létesítmény szolgáltatásai között szerepel különböző nehézségi fokú és hosszúságú bakancsos és kerékpáros túrák szervezése tapasztalt túravezetőkkel. A központban lehetőség van továbbá különböző, akár mozgássérültek által is használható kerékpárok, kajak, kenu, sárkányhajó, outrigger és óceánjáró kajak, valamint különböző alapterületű és funkciójú termek bérlésére.

Az épület tóparti szintjén működik a Tatai Hódy Sportegyesület, amelyről itt olvashatnak bővebben.