AIKIDO Alapítvány

Székhely:

2890 Tata, Kakas u. 75.

Képviselő:

Dr. Prigya Zsolt András – kuratóriumi elnök

Telefonszám:

+36 70 520 4124

E-mail:

info@aikidoalapitvany.hu

Web:

https://www.aikidoalapitvany.hu/

Nyilvántartási szám:
Adószám:

18601417-1-11

Statisztikai számjel:
Közhasznúsági fokozat:
Alapítvány jellege:

nyilvános

Cél szerinti besorolás:
Cél szerinti leírás:

A testkultúra fejlesztése, egészséges életmódra nevelés,
– az aikido széles körű népszerűsítése, szabadidő- és tömegsportként való elterjesztése,
– a sporton keresztül a japán kultúra megismertetése, harmónia kialakítása önmagunkkal, egymással és az univerzummal,
– az aikido elsajátításához és gyakorlásához a tárgyi feltételek megteremtése és fejlesztése,
– első lépésben a cél megvalósításához támogatók keresése, az alapítványi cél népszerűsítése.

Az Aikido Alapítvány 1993-ban jött létre az aikido mind szélesebb rétegekkel történő megismertetése, művelésén keresztül az egészségmegőrzés, a testkultúra fejlesztése, egészséges életmódra nevelés, a társadalom és az egyén közös szükségleteinek és érdekeinek kielégítése érdekében. Központja Tatán van, de az országban és külhonban is számos helyen megtalálhatók klubjai, Budapesten négy helyszínen, Komlón, Oroszlányban, Veszprémben, valamint Gútán és Észak-Komáromban. A szervezet mára több mint 320 tagot számlál.

2005-ben aikido-képzés indítottak a tatai Bláthy Ottó Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium belügyi osztályai számára, amely azóta is sikeresen működik.

2015-ben az aikidot alapító Ueshiba Morihei családjától megkapták a danvizsgáztatási jogot, így negyedik danra már vizsgáztathatnak, 5. danra pedig javaslatot terjeszthetnek fel az érintett személyt illetően.

Elsner László, az alapítvány technikai vezetője 2016-ban az „Év sportszakembere” elismerésben részesült a Tatai Atlétikai Clubtól, 2017-ben pedig Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete a „Tata város díszpolgára” címet adományozta a 7. danos mesternek, akitől felnőttek és gyermekek ezrei sajátították el közel négy évtized alatt az aikido alapjait. 2020-ban több évtizednyi odaadó munkája, oktatói tevékenysége legmagasabb szintű elismeréseként Magyarországon elsőként kapta meg a shihan-i (mesteroktató, mestertanár) címet az aikido központjától, a tokiói Hombu Dojo-tól.

Tatán a Güntner Aréna Aikido termében tartják felnőtt edzéseiket hétfőn, szerdán és pénteken 18:30 és 20 óra között, a gyerekeket szombatonként 9:30 és 11 óra között várják ugyanezen a helyszínen.