Arany Ponty Horgász Egyesület

Elnök:

Farkas György

Titkár:

Nagy József

Székhely:

2890 Tata, Fényes Fürdő fasor 1363/14. hrsz

E-mail:

nagyocsi55@gmail.com

Telefon:

+36-30-946-6704

Facebook:
Közhasznúsági fokozat:

Nem közhasznú

Nyilvántartási szám:

11-02-0000098

Adószám:

19888121-1-11

Statisztikai számjel:

19888121-9499-529-11

Cél szerinti besorolás:

sporttevékenység

Cél szerinti leírás:

Tagjai horgászérdekeinek képviselete, valamint számukra kedvező horgászlehetőség biztosítása, a horgászsport fejlesztése, népszerűsítése. A horgászoknak a jogszabályok, a társadalmi együttélés és a horgászerkölcs szabályainak tiszteletben tartására, a természet szeretetére és védelmére való nevelése. Az Egyesület kezelésében lévő vízterületek és közvetlen környezetük tisztaságának megóvása a vízminőség javítása, a növények védelme, az élő környezet gazdagítása. Az Egyesület további célja: A sporthorgászat megismertetése a fiatalokkal, horgász táborok szervezése, vizsgáztatás a horgászengedélyek kiadásához. Az Egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, szervezete pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt.

Az egyesületről

Az egyesület elsődleges célja tagjai horgászérdekeinek képviselete, valamint számukra kedvező horgászlehetőség biztosítása, a horgászsport fejlesztése, népszerűsítése.

További célkitűzésük a sporthorgászat megismertetése a fiatalokkal, a horgászoknak a jogszabályok, a társadalmi együttélés és a horgászerkölcs szabályainak tiszteletben tartására, a természet szeretetére és védelmére való nevelése, valamint az egyesület kezelésében lévő vízterületek és közvetlen környezetük tisztaságának megóvása a vízminőség javítása, a növények védelme, az élő környezet gazdagítása.

Az egyesület horgásztáborokat szervez és a horgászengedélyek kiadásához szükséges vizsgáztatási tevékenységet folytat.