OMS-Tata Vívó Sport Egyesület

Székhely:

2890 Tata, Bacsó Béla u. 37.

Képviselő:

Plásztán Attila – elnök

Telefonszám:

06703691906

E-mail:

attila.plasztan@gmail.com

Nyilvántartási szám:

11-02-0001022

Adószám:

18606223-1-11

Statisztikai számjel:

18606223-9319-521-11

Köznhasznúsági fokozat:

Közhasznú

Egyesület formája:

egyesület

Cél szerinti besorolása

sporttevékenység

Cél szerinti leírás:

Nincs bejegyezve

Az egyesületről

Az egyesület nagy gondot fordít az utánpótlás korú gyermekek felkutatására, és a vívóterembe való bevonásukra. Jó kapcsolatot ápolnak a tatai és a környező települések iskoláival, és igyekeznek sok gyermekkel megszerettetni a sportágat. Az elmúlt években a diákolimpiákon, az országos bajnokságokon, nemzetközi versenyeken és világversenyeken elért eredményei alapján ma már ország kiemelkedő vívás utánpótlás nevelő bázisának számít.

Az egyesületben mindig is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy a szociálisan rászoruló fiatalok sportolását elősegítsék. A kezdéshez minden jelentkező ingyen kapja a vívó felszerelést, hogy ne jelentsen a családoknak nagy anyagi megterhelést a gyermek sportolása. Azoknak a tehetséges fiataloknak, akik szociálisan rászorulnak, az egyesület átvállalja a tagdíj fizetését, és azoknak a családoknak, ahonnan több gyermek is jár, tagdíjkedvezményt biztosítanak.

Edzéseiket a Vaszary János Általános Iskola tornacsarnokában tartják. 12 vívópáston folyik a szakmai munka, ahol közel 80 gyermek sportol rendszeresen. Felkészítésükkel, oktatásukkal, versenyeztetésükkel Mester Balázs edző, Partali Csaba szakedző és Plásztán Attila mesteredző foglalkozik.

Versenyzőik női és férfi párbajtőrben, 9 korcsoportban vesznek részt és szerepelnek eredményesen az országos és nemzetközi versenyeken, Az országos bajnokságokon több mint 300 érmet nyertek a megalakulás óta eltelt 20 évben, Európa-bajnokságon, Világbajnokságon és Ifjúsági Olimpián pedig 27 éremmel lettek gazdagabbak. Felnőtt női párbajtőr csapatuk háromszor nyert Felnőtt Országos Bajnokságot és ötször volt ezüstérmes az elmúlt nyolc évben.

Az egyesület munkáját irányító Plásztán Attila, aki egyúttal a magyar női junior tőrválogatott szövetségi kapitánya is, 2015-ben „Tata Városáért” kitüntetés ezüst fokozatában részesült a Tatán végzett több mint két évtizedes sportegyesület-vezetői, vívóedzői tevékenységének és az utánpótlás nevelésben végzett munkájának elismeréseképpen.

Akikre büszkék:

Kun Anna
Európa Bajnok,
Felnőtt válogatott, Felnőtt magyar ranglista vezető, Felnőtt Világranglista 7.

Büki Lili
Háromszoros Európa Bajnok, Világbajnoki Bronzérmes
Junior és felnőtt válogatott

Esztergályos Patrik
Világbajnok, Európa Bajnok, Ifjúsági Olimpiai Bajnok

Böjte Szabolcs
Világbajnok, Európa Bajnok

Lunacsek Márton
Európa Bajnoki Bronzérmes

Juhász Bence
Világbajnoki 7.helyezett

Laborc Izabella
Európa Bajnoki Ezüstérmes

Izsó Katalin
Világbajnoki Ezüstérmes, Európa Bajnoki Bronzérmes

Európa bajnoki és világbajnoki induló versenyzőik

Izsó Krisztina,
Szikrai Titanilla,
Paska István,
Kátai Bence

Jelenlegi (2022) válogatott versenyzőik:
Kun Anna
Felnőtt válogatott
Büki Lili
Felnőtt és Junior válogatott
Keresztes Ádám
Kadet Válogatott
Horváth Levente Zétény
Kadet Válogatott
Molnár Eszter
Olimpiai válogatott