Shotokan Kölyöksárkány SE

Székhely:

2890 Tata, Kiss Ernő u. 48.

Képviselő:

Kerekes Balázs  – elnök

Telefonszám:

06307472704

E-mail:

info@tataishotokan.hu

Web:
Nyilvántartási szám:

13-02-0006025

Adószám:

18213599-1-11

Statisztikai számjel:

18213599-9329-529-11

Közhasznúsági fokozat:

Nem közhasznú

Egyesület formája:

sportegyesület

Cél szerinti besorolása:

sporttevékenység (pl. fizikai, szellemi és technikai sport, diáksport, sportélet)

Cél szerinti leírás:

Az egyesület fő célja: a gyermekek egészségtudatának fejlesztése, és mozgásra nevelése, a karate küzdősport népszerűsítése és oktatása, társadalmi elismerésének növelése a gyermek- és ifjúsági korosztály minél szélesebb rétegének bevonásával, közösségi rekreációs tevékenységek szervezése, csapatépítő-, szabadidős tevékenységek, un. Airsoft -és más katonai jellegű játékok szervezése, lebonyolítása célja továbbá: rendszeres sportolás-, testedzés feltételeinek biztosítása,tevékeny részvétel az egészséges életmódra nevelésben, szabadidő hasznos eltöltésének elősegítése, szabadidősport lehetőségének biztosítása, fiatalok megismertetése a sportolás örömével, sportoktatás, együttműködés oktatási intézményekkel, sportszervezetekkel, közhasznú célok megvalósítása érdekében gazdasági-vállalkozási, és egyéb tevékenység végzése, egyesületi tagok közös érdekeinek képviselete, védelme.

Az egyesületről

A tatai klub az Oroszlányban 30 éve működő „A Karate a Gyermekekért Alapítvány”-ból vált ki 2017. október 15-én, majd önálló egyesületként folytatta útját. A tatai klub megalakulásával az edzők régi álma vált valóra: önálló csapatot alapítani Tatán, és az eddig megszerzett tudásukat továbbadni a fiatalabb generációk számára. Mára már több mint 50 taggal gyakorolják a világ egyik legnépszerűbb sportágát, a Shotokan karatét.

Az edzéseken a karatékák nemcsak a karate technikáit sajátíthatják el, hanem az önfegyelem, csapatszellem, önbizalom, állóképesség fejlesztésével és jelentőségével is találkozhatnak.

A klub vezetőedzője, a 4. danos Kerekes Balázs többszörös magyar bajnok, 2016-ban az olaszországi EB-n ért el harmadik helyezést küzdelemben, egy évvel később pedig a szintén Olaszországban megrendezett világbajnokságon szerzett bronzérmet. A 2022-es Európa Bajnokságon az első helyen végzett.

Edzéseiknek a tatai Olimpiai Edzőtábor fallabda terme biztosít helyszínt hétfőn és csütörtökön 17 és 19 óra között.