Storm Darts Club Sportegyesület Tata

Székhely:

2890 Tata, Szent István u. 45.

Képviselő:

Vígh Gábor – elnök

Nyilvántartási szám:

11-02-0002096

Adószám:

18910849-1-11

Statisztikai számjel:

18910849-9319-521-11

Közhasznúsági fokozat:

Nem közhasznú

Egyesület formája:

sportegyesület

Cél szerinti besorolás:

sporttevékenység (pl. fizikai, szellemi és technikai sport, diáksport, sportélet)

Cél szerinti leírás:

Az angolszász országokban széles körben elterjedt és népszerű darts magyarországi és helyi elterjesztése és népszerűsítése. Az egyesület tagjai számára rendszeres sportolási, edzési és versenylehetőségek biztosítása. A darts sporttevékenységet folytató személyek és szervezetek együttműködésének elősegítése. Fenti célok megvalósítás érdekében az egyesület az alábbi tevékenységeket folytatja: – elméleti és gyakorlati felkészítést ad tagjainak, – a darts gyakorlásának és versenyeken való részvétel biztosítása, – darts versenyek szervezése és lebonyolítása, – tárgyi és személyi feltételek biztosítása, – sportkapcsolatok fenntartása hazai és külföldi darts sporttevékenységet folytató szervezetekkel, – az egyesület tagjainak és az egyesület működéséhez, tevékenységéhez kapcsolódó érdekképviselet ellátása.

Az egyesületről

Az egyesület létrejöttének előzményei 2016-ig nyúlnak vissza, amikor a későbbi alapítók megrendezték az I. Vértesszőlősi Darts Opent, aminek nyomán szeptemberben létrejött a Storm Darts Club Tata, azzal a céllal, hogy összefogja a régió darts szerető játékosait, és számukra szórakozási, edzési és versenyzési lehetőséget biztosítson.

A 2017 augusztusában hivatalosan is egyesületté avanzsált Storm Darts Club 2018-ban már a Magyar Darts Szövetség tagjaként 12 igazolt versenyzővel van jelen a Nemzeti Darts Bajnokság egyéni és csapatbajnoki küzdelmeiben. Folyamatosan építik és ápolják kapcsolataikat más egyesületekkel, és immár visszatérően rendezik meg a Vértesszőlős Darts Open versenyt általában 100 fő feletti jelentkezővel.

2022 novemberében az egyesület kivívta a jogot, hogy a következő esztendőtől a nemzeti bajnokság legmagasabb osztályában folytassa a versenyzést csapatban.