Tata-tóvárosi Vízisport Egylet

Székhely:

2890 Tata, Alkotmány u. 20.

Képviselő:

Fekete Gyula – elnök

Domonkos Ágnes – titkár

Telefonszám:

(30) 657 4049

E-mail:

tata.evezes@gmail.com

Nyilvántartási szám:

11-02-0000622

Adószám:

19151386-1-11

Statisztikai számjel:

19151386-9312-521-11

Közhasznúsági fokozat:

Nem közhasznú

Egyesület formája:

egyesület

Cél szerinti besorolás:

sporttevékenység

Cél szerinti leírás:

A klasszikus és a tengeri evezés népszerűsítése a tatai Öreg-tavon korosztálytól függetlenül. Az ifjúsági korosztály versenyevezése mellett a fiatal felnőttek bevonása az amatőr versenyrendszerbe, és a szenior korosztály rekreációs mozgásának biztosítása az evezés segítségével.

Az egyesületről

A Tata-tóvárosi Vízisport Egylet a Magyar Evezős Szövetség felkérésére 1992-ben alakult Tatán. Fő célkitűzése a hazai evezős sport népszerűsítése, az evezős versenysportban utánpótlás nevelés, valamint a helyi adottságok kihasználásával a vízisportok szabadidős tevékenységének népszerűsítése. Az Egylet csónakháza az Öreg-tó partján található, kiváló környezeti adottságokkal.

Tagjaink Tata és térsége vonzás körzetében élnek. Tagságunk rendszeresen, részt vesz a sportági szakszövetség versenyrendszerében. A fiatal felnőttek az evezést amatőr szinten, mint szabadidősportot űzik, akik az ifjúsági sportolók mellett, amatőr versenyeken, családi napokon, vízitúrákon és egy több évtizedes német partnerkapcsolat fenntartásában is aktívan részt vesznek.

Egyletünk a fő célkitűzések mellett, kiemelt feladatának tekinti a sport által az emberi értékek és személyiség fejlesztését, az egészséges életmódra nevelést, a helyi lokális környezetben minél szélesebb korosztálynak a klasszikus evezésbe való bevonását. Az egyesületi stratégiai új irányvonala a tengeri evezés, mint új szakág meghonosítása, ebben a nemzetközi trendekhez való felzárkózás.