Tata Városi Tenisz Klub

Székhely:

2890 Tata, Tünde u. 9.

Képviselő:

Szabó Barnabás György – elnök

Telefonszám:

0630396-2133

Nyilvántartási szám:

11-02-0000695

Adószám:

18600674-1-11

Statisztikai számjel:

18600674-9312-521-11

Közhasznúsági fokozat:

Nem közhasznú

Egyesület formája:

egyesület

Cél szerinti besorolás:

sporttevékenység

Cél szerinti leírás:

Nincs bejegyezve

Az egyesületről

1993. március 20-án alapították meg a Tata Városi Tenisz Klubot, amely pályázat útján kezelésbe vette a Cseke-tavi Szabadidő Központot, melyet később Cseke-ligetre kereszteltek. A vezetőség – Wéber Tibor elnök, Kuhár Péter és Kálovics Imre alelnökök – az igényesebb és színvonalasabb teniszsport működtetését tűzte célul. 1993-ban már közel kétszázan teniszeztek a létesítményben.

A megyében elsőként itt létesült négy salakos pálya egy helyszínen, ami jelentősen elősegítette az akkor már fellendülőben lévő tatai és megyei teniszversenyek rendezési igényeit. Ennek megfelelően számos megyei és országos utánpótlás verseny, kupa házigazdája a tatai Cseke-ligeti teniszcentrum. A klub legnagyobb hagyománnyal bíró versenye az első ízben 1992-ben megrendezett Old Boy’s Kupa, amit azóta is minden évben megtartanak.

Az egyesület pályája a Cseke-tó partján, a Kölcsey u. 2/A szám alatt, a Cseke-ligetben várja a tenisz kedvelőit. A téli teniszedzéseket a Vaszary János általános iskola tornatermében tartják. Az utánpótlásbázis folyamatosa biztosítása érdekében nyaranta táborokat szervez a klub. Ennek is köszönhető, hogy 40-50 gyermek rendszeresen teniszezik az egyesületben.

A Tata Városi Tenisz Klub 2020-ban indította el tervezett fejlesztéseinek 1. ütemét, 2020 őszén ennek nyomán adtak át két gyerek teniszpályát, melyeken a kezdők nyugodt környezetben ismerkedhetnek a sportággal, így gyorsabban tanulnak és élvezetesebb számukra a játék. A teniszklub 2021-ben folytatta a fejlesztéseket, önerőből valamint az önkormányzat CLLD pályázati forrásából ugyanis a teniszpályák mellé egy öltöző-fürdőt és egy klubházat építettek. Szabó Barnabás, a klub elnöke elmondta, ennek célja egyrészt az, hogy a teniszt is bevezessék az iskolai oktatásba, valamint hogy élénkítsék, erősítsék a klubéletet.

A jövőben a klub folytatja a pályák és környezetük fejlesztését, így megvalósulhat a pályák lefedése és biztosított lesz, hogy télen is használni lehessen azokat.