Tatai Sárkányhajó és Természetjáró Közhasznú Egyesület

Székhelye:

2890 Tata, Zrínyi u. 17.

Képviselő:

Munczer Gábor – elnök

Mobil:

+36-70-389-6124

Nyilvántartási szám:

11-02-0001621

Adószám:

18616112-1-11

Statisztikai számjel:

18616112-9319-521-11

Közhasznúsági fokozat:

közhasznú

Egyesület formája:

egyesület

Cél szerinti besorolás:

sporttevékenység

Cél szerinti leírás:

A szabadidő hasznos eltöltésének megszervezése, a sárkányhajó-, az evezős sportok népszerűsítése és elsajátítása sportegyesületi keretek között, szabadidő- és versenysport keretében, az Alapszabály I. fejezetének 2. § 1-5. pontja szerint.

Az egyesületről

A Tatai Sárkányhajó és Természetjáró Egyesület 2006 év elején alakult, a sárkányhajót májusban tették vízre. Június elején már Sukorón versenyeztek a „Települések közötti Sárkányhajó verseny” Duna-régiójában, olyan sikeresen, hogy továbbjutottak az országos döntőbe. Azóta számos versenyen vettek részt az ország különböző pontjain, ahol fokozatos fejlődésen mentek keresztül. A június végi Víz-Zene-Virág Fesztivál keretében minden évben szerveznek amatőr és profi versenyeket. Visszatérő résztvevői az olaszországi Velencében megrendezett több mint 33 kilométeres Vogalonga („hosszú evezés”) elnevezésű megmérettetésnek.

Az egyesület vallja: a sárkányhajózás nem csak  sport, hanem tradíció, csapatmunka, kőkemény edzés, ugyanakkor a víz, a természet szeretete és erejének tisztelete. Nincs még egy olyan csapatsport, mint a sárkányhajózás, amelyben egy közös célért két labdarúgó-csapatnyi ember küzd.

A sárkányhajózás nem igényel különösebb előképzettséget az úszni tudáson kívül. Bárki, aki fogékony az új iránt, szereti a vizet, kipróbálhatja ezt a fajta kikapcsolódási lehetőséget. Nők és férfiak,  nemre és korra való tekintet nélkül evezhetnek. Rendkívül alkalmas csapatépítésre, közösségi szellem formálására.

Az egyesület edzésekeit a Vízügyi Igazgatóság (Madárvárta) épülete előtti stégnél tartja.

Vállalják diákcsoportok, baráti társaságok és munkahelyi csoportok hajóztatását, céges rendezvények lebonyolítását.