Tatai Sportegyesület

Székhelye:

2890 Tata, Móricz Zsigmond u. 26/a

Képviselő

Szabó Judit – elnök

Telefonszám:

06706724595

E-mail:

tataisportegyesulet@gmail.com

Nyilvántartási szám:

11-02-0001296

Adószám:

18611320-1-11

Statisztikai számjel:

18611320-9312-521-11

Közhasznúsági fokozat:

Közhasznú

Egyesület formája:

egyesület

Cél szerinti besorolás:

sporttevékenység

Cél szerinti leírás:

Rendszeres sportolás, versenyzés, testedzés, felüdülés biztositása, az ilyen igények felkeltése, tagjainak nevelése, az öntevékeny társadalmi és közösségi élet kibontakoztatása és folyamatos biztositása.

Az egyesületről

Az egyesület 2000-ben alakult, tevékenységét a kosárlabdázni vágyó gyermekek és felnőttek érdekében végzi. Az egyesület csapatai az MKOSZ, PMKSZ és a KEMKOSZ versenyrendszereiben szerepelnek. Nem céljuk, hogy akár egyetlen gyereket is eltérítsenek a kosárlabdázástól, de az elsőrendű feladatnak tekintik a tehetséggondozást.

Komplex képzést, versenyrendszert kívánnak nyújtani a játékosoknak, hogy 18-20 évesen elérjék azt a szintet, hogy 2-3 ember beépíthető legyen az NB II-es, és Női Amatőr Bajnokságban szereplő csapatainknál. Fontosnak tartják a nagy bázislétszám kialakítását, a kapcsolattartás a tatai és vidéki oktatási intézményekkel.

Az egyesületben olyan edzőket foglalkoztatnak, akik hosszú ideje végeznek edzői munkát, (esetleg aktív NB-s játékosok voltak, vagy jelenleg is azok), pedagógiai tapasztalatokkal, szakmai múlttal és megfelelő végzettséggel rendelkeznek, ismerik a tatai viszonyokat.

Az egyesület csapatainak minden hazai mérkőzésen jelen van a csapatorvos, aki jártas a sportsérülések (csukló, térd, boka) terén és megfelelő kórházi háttértudással rendelkezik, hosszú évek orvosi tapasztalata támasztja alá szakmai tudását. Munkájának jelentősége nem kizárólag csak a gyógyításban, hanem a prevencióban, a táplálkozási szokások kialakításában is fontos szerepet tölt be.