Tatai Atlétikai Club (TAC)

Székhely:

2890 Tata, Május 1. út

Képviselő:

Madar Gábor – elnök

Telefon:

+36-34-657-069

E-mail:

info@tataiac.hu

Nyilvántartási szám:

11-02-0000214

Adószám:

19890445-2-11

Statisztikai számjel:

19890445-9312-521-11

Közhasznúsági fokozat:

közhasznú

Egyesület formája:

egyesület

Cél szerinti besorolás:

sporttevékenység

Cél szerinti leírás:

Az egészséges életmód és a szabadidősport gyakorlása feltételeinek megteremtése, sportfinanszírozás, a gyermek- és ifjúsági sport, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, valamint a fogyatékosok támogatása. Sport és ifjúsági ügyek.

A Tatai Atlétikai Clubot 1910-ben alapították, az egyesületben az újraalakult elnökség vezetésével 2011-től négy szakosztály: kézilabda, asztalitenisz, labdarúgás és aikido működött. 2013-ban a röplabda és a szabadidősport, majd az atlétika és a birkózás is csatlakozott a Tatai Atlétikai Clubhoz. 2015-ben további két sportággal, a kerékpárral és a judóval bővült a TAC-család.

Filozófiája három pilléren nyugszik: „hazai pálya – hazai játékosok – hazai élmények”.

Az egyesület a városi és üzleti szférával való összefogásában meg kívánja teremteni annak az anyagi feltételeit, hogy a több mint 100 éves Tatai Atlétikai Club ismét a térség befogadó egyesületté váljon. A jelenlegiek mellé további szakosztályok indítását tervezik, illetve folynak a tárgyalások a korábbi sikersportok visszatéréséről a TAC-ba.

A cél, hogy a városban minél több gyerek vegyen részt a TAC utánpótlás-nevelés programjaiban. Fontos továbbá az is, hogy egyesítsék a városban tradicionálisan, eredményesen működő szakosztályokat, hisz ezeknek a sportágaknak a népszerűsége és felhalmozott szellemi energiái együttesen fejthetik ki legjobban hatásukat.

A Tatai AC szakmai tapasztalatával segíti a kiemelt városi sportrendezvények színvonalas lebonyolítását, a hagyományos, nagy tömegeket megmozgató események megszervezését. Ez része annak az együttműködésnek, amelyben az önkormányzattal közösen készíti elő a sportfejlesztéseket, különösen a sportszervezeteket segítő pályázatokat.

Az önkormányzattal együttműködve, a testvérvárosi kapcsolatokat is kihasználva fejlesztik nemzetközi kapcsolatainkat. Ide tartozik a többi között sport témájú konferenciák, szakmai tovább képzések, tornák, mini gyermek olimpiák szervezése, lebonyolítása.

Letölthető dokumentumok